Pocetna Čajetina Javna debata o sufinansiranju medija

Javna debata o sufinansiranju medija

2367
0
Podelite

Javna debata o budžetskom sufinansiranju medijskog sadržaja u javnom informisanju u opštini Čajetina biće održana u sredu, 19. septembra u velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 11 časova.

Cilj ove debate je da se zajednički ustanovi model utvrđivanja javnog interesa na nivou lokalne samouprave, za medijske projekte koji će biti sufinansirani iz budžeta opštine Čajetina. Želja je da se tim modelom omogući da građani budu informisani o svim temama od javnog interesa, kao i da se obezbede uslovi za transparentno i odgovorno trošenje budžetskog novca namenjenog javnom informisanju.

Pozdravni govor održaće predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, a predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) – predsednik Slaviša Lekić, generalnii sekretar Svetozar Raković i član Izvršnog odbora Nenad Kovačević, predstaviće projekat „Mehanizam utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou“.

Na diskusiju tokom koje se mogu postavljati pitanja i predlozi pozvani su predstavnici medija, ustanova, udruženja, institucija, organizacija civilnog sektora i ostali zainteresovanih.

Ostavite odgovor