Pocetna Košarka U Velikom parku mi se pitamo

U Velikom parku mi se pitamo

1422
0
Podelite

Za razliku od prethodnih, pripreme za početak ove sezone košarkaša Slobode ovog puta počele su na vreme. Od šestog avgusta igrači su na okupu, ekipa se u hodu dopunjavala, stigli su neki novi igrači, ima i onih sa drugih kontinenata. Sve to sada je skockano u jednu celinu i momci sa nestrpljenjem očekuju početak.

Već na startu čeka ih derbi. U Veliki park stiže fovorizovana ekipa Borca iz Čačka. Kapiten Nikola Otašević sa optimizmom gleda i na ovog, ali i na svakog sledećeg protivnika:

Nikola Otasevic“Odigrali smo dosta prijateljskih utakmica, spremni smo za start prvenstva. Borac je jedna od dve ekipe koje žele ulazak u ABA 1 ligu. Daćemo sve od sebe da mi budemo ti koji će se na kraju radovati. Čačani jesu favoriti, ali ova liga je takva da svako svakoga može da pobedi. U našoj ekipi vlada pozitivna atmosfera, družimo se na terenu i van njega, a u takvom ambijentu uspeh ne može izostati. Uz podršku naših vernih navijača, a verujem da će hala biti popunjena do poslednjeg mesta, siguran sam da možemo prirediti iznenađenje.”

Trener Vladimir Lučić je prezadovoljan pripremnim periodom i kaže da je ekipa spremna za start u višem rangu:

“Borac je izuzetno kvalitetna ekipa, a mislim da će ove sezone imati još bolji sastav, sa nekoliko mladih i eksplozivnih igrača. Mi smo spremni i siguran sam da ćemo biti konkurentni svim ostalim ekipa u KLS. Naš cilj je plasman u Super ligu i verujem da ćemo ga ostvariti. Da ne verujem ne bih bio na ovom mestu.”

Lučić podseća i da se od ove godine promenio i sistem takmičenja:

“Time je KLS dobila konačno na važnosti, jer znamo da ima prohodno ka ABA ligi 1. Još jednom ponavljam, sa ekipom sam zadovoljan, dobro radimo, dobro treniramo i nema razloga da se plašimo bilo koga, pa makar to bio i Borac iz Čačka.”

Vladimir LucicSloboda će u ovoj sezoni po prvi put u svojim redovima imati i tamnopute Amerikance. Trener Lučić uopšte nije zabrinut time kako će užička publika prihvatiti ove sjajne košarkaše:

“To su dvojica momaka koji ne igraju prvi put Evropu, što je jako važno. Pozicija 1 Trejsi Abrams koji je prošle godine igrao na Kipru, dobra karijera u mlađim kategorijama u Americi je iza njega, imao je tešku povredu ahilove tetive, vratio se iz te povrede. Kvalitetan igrač, navikava se na nas i mi na njega. Sigurno da to nije lako uklopiti, mnogo je teže meni uklopiti te Amerikance našim igračima nego publika da prihvati igrače sa Američkih prostora. Drugi igrač je David Kadiri koji igra na poziciji 5, prošle godine igrao u prvoj ligi Engleske, jako dobar „fizikalac“, polako se navikava na naš sistem igre u Srbiji, mislim da su dobri momci i da su prihvatili ovo što mi od njih tražimo.”

Predsednik Slobode, dr Goran Tošović ističe da je klub i organizaciono spreman za izazove KLS, uz konstataciju da im samo malo nedostaje da finansijska konstrukcija u potpunosti bude zaokružena:

“Posle toliko godina ponovo smo u ovom rangu takmičenja. Ambicije su jasne, ulazak u Super ligu, odnosno da se nađemo među osam najboljih ekipa KLS. Siguran sam da ćemo imati šansu da snage odmerimo sa Zvezdom, Partizanom i najboljim ekipama iz ABA lige. Nedostaje samo malo da se i finansije „poklope“, ali verujem da će i Grad, i ostali sponzori pronaći svoj interes, da ćemo imati i medijsku podršku, i da će se o košarci ponovo pričati „na svakom ćošku“ u Užicu”, kaže Tošović i dodaje:

KK Sloboda trening 2“Mislim da smo napravili dosta toga, ali nismo još sve kockice do kraja sklopili do kraja kako se to kod nas događa uopšte a naročito u košarci, obično se u poslednjoj četvrtini, u poslednjoj sekindi reše neke stvari tako da smo mi na tom principu postavljeni. Nadam se da ćemo i ovu zadnju četvrtinu i taj zadnji napad odigrati uspešno i da ćemo ove embicije koje sam na početku rekao ostvariti. I uspeh i ambicije zavise od finansijskih stvari, ali i od medijske animacije čitavog Grada i okoline. Mi smo koliko smo znali i umeli na tome radili, mislim da smo dosta uradili, ali nisam zadovoljna. Trebalo je još više da odradimo na tom planu. I radićemo još više na tome, jer Užice ali i mi kao klub smo zaslužili da imamo jednu kvalitetnu košarku.”

Dr Tošović ističe da je organizacija kluba jedan težak posao:

“Na kraju prošle sezone smo došli do zaključka da se moraju mnoge stvari profesionalizovati, sa tom idejom je i Raša Radovanović došao u klub. Ovo je profesionalna liga, mora da postoji profesionalna organizacija na svim nivoima, podležemo ozbiljnim propisima takmičenja i ako to ne ispunimo u ovom rangu takmičenja, onda sigurno nismo spremni ni za neki viši rang. Pandam za to je Borac iz Čačka koji je na velikom putu povratka na veliku scenu, zahvaljujući pre svega dobroj organizaciji kluba koja je unazad nekoliko godina postala vidna. Oni su samo sticajem nesrećnih okolnosti ostali bez plasmana u ABA ligu tako da su i ove godine sigurni kandidati za viši rang. Mi sa njima lepo sarađujemo, nešto i prepisujemo tako da taj neki model koji oni imaju, gde su brend grada, praktično mislim da ćemo i mi uspeti da ga preslikamo ovde. Nije loše prepisivati od dobrog đaka ako to donosi neki uspeh.”

Ostavite odgovor