Pocetna Užice Od proleća vožnja Zip lajnom

Od proleća vožnja Zip lajnom

3007
0
Podelite

Užice je dobilo prvi zip lajn od Starog grada do Čitakove stene. Priliku da se prvi provozaju zip lajnom dugim 375 metara, imali su predstavnici gradskog rukovodstva i medija, dok će građani moći da uživaju u ovoj vožnji od aprila naredne godine.

Zip lajn 1Grad Užice ove godine kod Ministarstva turizma konkurisao sa projektom za Unapređenje turističke infrastrukture za aktivni odmor i dobio  1.589.520 dinara za realizaciju projekta izgradnje zip lajna. Iz gradskog budžeta finansirana je izrada projektne dokumentacije sa 131.100 dinara, rekao je direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Zip lajn 3„Polazna i dolazna stanica odabrane su veoma pažljivo zbog bezbednosti korisnika zip lajna, a svi radovi izvedeni su po evropskim i svetskim standardima. Ovaj sadržaj unapređuje turističku infrastrukturu za aktivni odmor koji je sve popularniji kod turista“, istakao je Rađen i najavio da će do kraja aprila biti završen i zip lajn na Zlataru.

Zip lajn 5Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić, koji se zajedno sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem, među prvima provozao zip lajnom, naglasio je da sledi raspisivanje tendera za licenciranog upravljača zip lajnom i da će taj posao biti završen do proleća.

Zip lajn 4“Današnjim danom završavamo jednu uspešnu i dinamičnu godinu na aktivnostima na lokalitetu Stari grad, pored onoga što je urađeno na konzervaciji utvrđenja. Ovom promotivnom vožnjom započinjemo projekat zip lajna. Ovo je još jedna u nizu od aktivnosi, kojima želimo da obogatimo sadržaje na Starom gradu, kako bi što veći broj ljudi ovde bio prisutan i kako bi ovaj lokalitet počeo da živi. Ovo je uvod u sve aktivnosti koje planiramo u sledećoj godini, a one će biti i po količini radova, ali i nekim idejama biti daleko veće nego što su u ovoj godini“, rekao je Nešić.

Zip lajn 6Vožnja zip lajnom oko 45 sekundi, a  visinska razlika od Starog grada do Čitakove stene je 20 metara.

Ostavite odgovor