Pocetna Ekonomija Potpisan Sporazum o saradnji na primeni medijacije u privredi

Potpisan Sporazum o saradnji na primeni medijacije u privredi

895
0
Podelite

Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga i Privredni sud Užice potpisali su Sporazum o saradnji na primeni medijacije u privredi.

Potpisnici će sarađivati na promovisanju i popularizaciji primene medijacije u privredi i unapređenju ambijenta za razvoj.

U cilju uspešne realizacije dogovorene saradnje, Komora će privrednicima pružati potrebne informacije i davati podršku u postupcima medijacije, dok će postupajuće sudije,u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, ukazivati strankama na mogućnost za vansudsko rešavanje spora medijacijom u Privrednoj komori Srbije.

U sedištu Privrednog suda biće formiran info pult gde će privrednim subjektima regiona na raspolaganju biti pisani materijal o prednostima i postupku vansudske medijacije u PKS, liste medijatora Privredne komore Srbije i ostali materijal o medijaciji.

Posredovanje je postupak u kome strane u sporu nastoje da sporni odnos reše putem pregovaranja, uz pomoć treće neutralne i nepristrasne strane koja stranama u sporu pomaže da brže, jednostavnije i efikasnije dođu do postizanja obostrano prihvatljivog rešenja. Primenom posredovanja u rešavanju privrednih sporova, privredni subjekti mogu ostvariti značajne pogodnosti u odnosu na dugotrajne sudske postupke koji finansijski opterećuju obe strane.

Privrednici se za dodatne informacije mogu obratiti u Regionalnu privrednu komoru Zlatiborskog upravnog okruga putem mejla:office.uzice@pks.rs ili telefona: 510-026.

R.P.
Foto

Ostavite odgovor