Pocetna Košarka Desetkovani ali s dušom

Desetkovani ali s dušom

1296
0
Podelite

Zbog gustog rasporeda košarkaši Slobode nemaju vremena za predah i odmor. U samo nekoliko dana odigrali su četiri prvenstvene utakmice, zabeležili dva poraza, jedan protiv Tamiša na gostovanju i jedan kod kuće od ekipe Zlatibora, kao i dve pobede. Užičani su slavili kod kuće protiv ekipe Vojvodine kao i na gostovanju u Subotici domaći Spartak.

Kapiten Petar Marić ističe da ove pobede daju optimizam pred utakmicu sa ekipom Vršca:

-Sigurno da ova pobeda protiv Spartaka daje veliki optimizam. Posebno što je zabeležena na njihovom terenu gde će malo ekipa moći da se naigra. Sve nam to daje pozitivnu atmosferu u ekipi, posebno posle onih nekoliko poraza u poslednjim trenutcima utakmice. Zato spremno dočekujemo Vršac u Velikom parku, iako na žalost ni ovog puta nećemo biti kompletni. Nadam se da će hala biti u velikoj meri popunjena, i da će naši navijači biti naš šesti igrač i da će nam dati vetar u leđa jer nam predstoji utakmica od velikog značaja.

U redovima Slobode vlada pozitivna atmosfera, i svi igrači obećvaju da će u nedelju ostaviti srce na parketu. I trener Vladimir Lučić veruje da će tako i biti:

-Izgleda da smo se ove godine pretplatili na neizvesne završnice. Ovog puta pobedili smo na teškom gostovanju u Subotici protiv kvalitetne ekipe i sa tom baš skraćenom rotacijom uspeli da napravimo obziljan brejk. Okrećemo se novim izazovima. U goste nam stiže još jedna odlična i kvalitetna ekipa. Oni igraju i ABA 2 ligu. Jedini problem koji ove godine imaju je što igraju na dva fronta, a nemaju dovoljan fond igrača za dva takmičenja. Međutim to jedna dobra ekipa sastavljena od kvalitetnih igrača, tako da smo svesni da će biti teška i neizvesna utakmica. Naravno nadam se našoj pobedi. –

Lučić ističe i da su njegovi igrači zaslužili sve pohvale jer se vidi da su maksimalno borbeni i da ekipa ima „dušu“. Ulaze u formu i to će sigurno doneti još bolje rezultate:

-Momci se trude da u svakoj utakmici pruže maksimum. Imali smo dosta problema, promenili smo plej mekera, da ne pričam o povređenim igračima koji su van stroja. Nemamo ni dovoljan broj igrača za kvalitetan trening. Međutim to su neke stvari koje ni javnost ni publika ne vidi kada dođe na utakmicu. Sa tim se suočavamo preko cele sedmice i pokušavam da to ne komentarišem mnogo. Nema mesta jadikovanju, jednostavno naš jedini i glavni zadatak je kad dođe utakmica da damo svoj maksimum. Nekad to bude dovoljno, nekad iz nekih razloga i ne bude. Nadam se da polako ulazimo u formu koju želimo i očekujemo već duže vreme. Za sada sve ide prema planu, tu smo među prvih osam ekipa, očekujem i da će se povređeni igači oporaviti i da ćemo uskoro biti kompletni. Za sada je sigurno da Hristov neće igrati, Otašević je počeo po malo da trenira a da li će se u nedelju pojaviti na terenu, videćemo. Aleksa Ćubić i dalje je povređen, a na žalost i Savo Trajković sigurno neće biti sa nama u narednih 20 dana, jer mu je napukao mišić. Uz sve te pehove sa kojima moramo da se borimo, i koji nas samo teraju da budemo još jači, pozitivniji, ja se nadam da ćemo u nedelju uspeti da ostvarimo još jednu vrednu pobedu. Naravno pozivam naše verne navijače da dođu i budu uz nas.

Utakmica Sloboda- Vršac igra se u nedelju od 18 časova u Velikom parku.

Ostavite odgovor