Pocetna Društvo Užički Supermen proslavio 70 rođendan

Užički Supermen proslavio 70 rođendan

1168
0
Podelite

Miovan Milutinović Supermen proslavio je u društvu prijatelja i rodbine svoj 70 rođendan i 50 godina uspešnog bavljnja sprotom. Ovaj stameni sugrađanin ne krije da mu je srce puno, da je najsrećniji i najbogatiji čovek na svetu iako nema ni dinara u džepu:

-Presrećan sam. Napunio sam 70 godina života ali iza sebe imam 50 godina profesionalnog bavljenja sportom, podigao sam pet miliona tona cementa i prolio pet cisterni znoja. Imam crni pojas peti dan, a uspeo sam od svojih učenika da napravim sportiste za primer i koji su osvajali i evropske i svetske medalje. –

Supermen je oborio i dva Ginisova rekorda, a sada je student druge godine Fakutleta za sport i fizičku kulturu u Novom Sadu:

-Uspešno mi idu ispiti i srećan sam zbog toga. Profesori su zadovoljni sa mnom, ostali su mi još anatomija i engeski jezik, nadam se da ću uskoro i to položiti. Neću stati na ovome,produžiću za master, a za deset godina ako bude zdravlja napravićemo i jubilej za 80 rođenda i proslavu doktorske disertacije.

mde
mde

Milovan je dobio i ponudu da učestvuje u rijaliti šou Zadruga ili Parove. Nije se još odlučio da li će prihvatiti ponudu, ali izvesno je da će putovati do Strazbura:

-Nastojim da ostvarim nacionalnu penziju koja se već drugi put rešava u Ministarstvu sporta i omladine. Ukoliko ne dobijem nacionalnu penziju spreman sam da se obratim i Evropskom sudu za ljudska prava. Volim da se šalim i da kažem da mi je ostalo još 30 godina života. Za tih 30 godina može se održati još šest ili sedam olimpijada. Sam sebi kažem da nisam živ ako ne budem otišao makar na jednu od tih olimpijada, pošto znam da će se najmanje tri održati u Evropi. Imam dosta ideja, a uzdam se u Boga da mi pomogne da ostvarim još mnogo ciljeva koje imam.

Supermen je na kraju mladima poručio da je jedini recept za uspeh samo rad i ništa više:

-Za sve treba samo velika volja. Omladina sebi treba da postavi cilj, ne treba da se zadovoljavaju sa malim ciljevima, već da sebi postave visoke ciljeve i da ih to vuče. Ako znate šta hoćete onda na vašem putu nema ništa teško. Svaki čovek ako hoće i u 70 godini da upiše fakultet i da ga završi, ali mora da ima jaku volju, disciplinu i samo disciplinu. Ako žele nešto da naprave treba da zasučete rukave i da radite. Samo rad je deviza za uspeh, sve drugo je utopija.

Ostavite odgovor