Pocetna Ekonomija Još uvek nema zainteresovanih

Još uvek nema zainteresovanih

1442
0
Podelite

Na sednici Parlamenta Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga je održana i prezentacija inovacije „Generator fluo“ o kojoj su govorile Milena Tomić i Ivana Radmilović, studentkinje Visoke poslovno-tehničke škole Užice.

Projekat kompostane koji je u maju ove godine bio među deset najboljih i nagrađen u okviru projekta Sosijete ženeral banke.

Milena Tomic-Projekat se odnosi na početak tretmana biorazgradivog otpada na samom telu deponije „Duboko“. Ukoliko bi deponija počela da kompostira taj otpad i prodavala ga, konačno bi u budućnosti mogla samu sebe da isplaćuje što je i bio cilj njene izgradnje- kaže Milena Tomić, strukovni inženjer zaštite životne sredine i student master studija bezbednosti na radu na Visokoj poslovno-tehničkoj školi u Užicu. Međutim, realizacija ovog projekta još nije započela, a studentkinje su uradile i biznis plan, promovisale projekat u Užicu, regionu i Beogradu.

-Promovišemo projekat i pred privrednicima našeg kraja pa se nadamo da će neko imati sluha da ga i realizuje. Naravno, da ovo preko noći ne može da zaživi i mi to i ne očekujemo, ali nas još uvek niko nije pozvao da konkreno realizujemo projekat. Sama realizacija ne zahteva velika ulaganja, a prihodi bi svake godine kako bi napredovala faza kompostiranja bili sve veći i veći i u ekonomskom i u ekološkom smislu. U Čačku već počinje realizacija kompostane pa bismo i mi voleli da budemo u korak sa njima, ako ne da i pre njih realizujemo ovu ideju u našem gradu,- kaže Milena Tomić.

Ostavite odgovor