Pocetna Društvo Otkazan protest malinara u Ivanjici

Otkazan protest malinara u Ivanjici

2673
0
Podelite

Za danas najavljen protest malinara u Ivanjici neće biti održan, navodi organizator Udruženje “Podgolijski naši plodovi”. Malinari kažu da je prihvaćen njihov poziv o održavanju sastanka u Užicu u utorak 18. decembrai kome  će prisustvovati predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva trgovine, hladnjačara i malinarskih udruženja. Proizvođači  od ovog sastanka za koji još nije utvrđena satnica očekuju da će se postići dogovor o doplati za predatu malinu ovogodišnjeg roda.

Predsednik Udruženja “Podgolijski zdravi plodovi” iz Međurečja Radenko Marić  koje je sa “Vilametom” najavilo protest  u ivanjičkom Domu malinari podseća da je on  zakazan kako  bi malinari izrazili  nezadovoljstvo  zbog toga što obećanje o ceni od 150-160 dinara za malinu posle blokade magistrale u Prijepolju nije ispunjeno.

Akontna cena se kretala od 40 do 140 dinara, kažu proizvođači uz napomenu da je ona u proseku bila ispod sto dinara. Dodaju da je “sramota” što je doplata izostala, a već se bliži kraj kalendarske godine.

Ostavite odgovor