Pocetna Društvo POŽEGA: Ovogodišnje novogodišnje čarolije

POŽEGA: Ovogodišnje novogodišnje čarolije

781
0
Podelite

„Novogodišnji bazar“, u najvećem delu posvećen najmlađima, na trgu u Požegi biće održan od 24. do 28. decembra

Turistička organizacija i Sportsko-kulturni centar iz Požege, na centralnom trgu ove godine po prvi put organizuju „Novogodišnji bazar“. Značajan deo programa namenjen je upravo onima koje novogodišnji praznici i manifestacije najviše raduju – najmlađima. Prema rečima direktorke Turističke organizacije Požega, Danijela Milosavljević, za njih će biti organizovano druženje sa Deda Mrazom, kićenje jelke, koncert, velika žurka…

Pozega Bazar-„Novogodišnji bazar“, koji organizujemo prvi put, od 24. do 28. decembra, obuhvatiće niz različitih sadržaja. Za 24. decembar je od podneva u planu druženje sa predškolcima. Dan kasnije, 25. decembra, biće organizovano i druženje sa nešto starijim generacijama, odnosno sa osnovcima. Tog dana ćemo zajedno na trgu dočekati Deda Mraza. Naredni dan, 26. decembar mališanima će svojim koncertom za decu ulepšati Tijana Dapčević.
U Turističkoj organizaciji Požega veruju da će poslednja dva dana biti podjednako zabavna i starijim generacijama.

-U petak, 27. decembra, koncert će održati „Valentino“, čemu će prethoditi nastup predgrupe „Puls herca“. Ti koncerti takođe nisu predviđeni za kasne večernje sate, već počinju u 17 časova.

Bazar će biti zatvoren nastupom trubačkog orkestra „Braća Ilić“, u subotu, 28. decembra. Direktorka Turističke organizacije Požega, Danijela Milosavljević kaže da se organizatori nadaju da će se posetioci lepo provesti i iskoristiti priliku i da pazare poklone za porodicu i prijatelje. Bazar će ponuditi i uživanje u ukusima domaće hrane, zagreju se uz kuvano vino, čaj, rakiju.

-Kada osmišljavamo program najdraža nam je najmlađa ciljna grupa, sa njom je najlepše raditi. Od njih uvek imamo pravu povratnu informaciju, radost koja se jasno oseti i koju podele sa nama. Novogodišnja čarolija zapravo najveću radost donosi najmlađima.
Kada je reč o posećenosti, iskustva su različita.

-Možda je najveći problem to što je Požega hladna, pa u tom periodu ljudi iskoriste priliku da odu negde van. Baš iz tog razloga, ove godine smo odlučili da „Novogodišnji bazar“ pravimo u ovom periodu, kada su Požežani još uvek tu, a možda su i neki prijatelji u poseti kod njih. Obratili smo pažnju i na to da programi i sadržaji za najmlađe budu u popodnevnim satima, kada nije previše hladno.

Već sada poznati su neki planovi za narednu godinu. U planu su novi projekti, nove manifestacije, ali i nastavljanje realizacije starih, odnosno – ovogodišnjih, koji su se dobro pokazali.

Ove godine, prvi put je održan „Jabuka fest“, jer Požega je poznata po jabukama, proizvodnji i preradi. Osim toga, realizovan je i projekat koji je podrazumevao izgradnju pešačkih i biciklističkih staza u Tometinom polju. Osim ovih i sličnih manifestacija, pažnju mladih Požežana najviše privlače koncerti i poznati izvođači.
-Mi u Turističkoj organizaciji, ali i Sportsko-kulturni centar iz Požege uvek se trudimo da organizujemo što više kvalitetnih koncerata, kako bi na taj način privukli i obezbedili zabavu i za najmlađu publiku, kaže Milosavljević.

PROJEKAT PORTALA INFOERA „OSLUŠKUJEMO MLADE“ SUFINANSIRA OPŠTINA POŽEGA

Ostavite odgovor