Pocetna Region Skijaši preplavili Tornik (FOTO)

Skijaši preplavili Tornik (FOTO)

1922
0
Podelite

Prvo ovogodišnje skijanje na Torniku protiče uz dobro raspoloženje skijaša koji su preplavili pripremljene staze na startu još jedne skijališne sezone. Skijanje je besplatno, a u naredna tri dana do nedelje 23. decembra važi popust od 30 odsto. Na stazama ima dovoljno utabanog snega, a ljubitelje zimskih sportova besplatno prvog dana  prevoz šestosedna žičara čiji je kapacitet 3000 skijaša na sat.

Rukovodilac skijališta „Tornik“  Branko Blagojević kaže da su pripremljene tri staze kao i dečiji poligoni pored dve trake . Na stazama na Torniku ima dovoljno snega od  30 do 50  centimetara što je rekord na početku sezone, jer ranijih godina nije bilo toliko snega, dodaje on.

tornik branko-Pripremljene su staze Čigota, Tornik i Ribnički put, a zavisno od padavina i minusa u funkciji će biti i ostale staze. Za sedam dana očekujemo puštanje u rad i staze Zmajevac – kaže Blagojević koji je skijašima poželeo lepo skijanje bez povreda.

Dnevni ski pas na Torniku  je 2000 dinara, a šestodnevni koji je i najprodavaniji  8000 dinara.

-Tokom prošle zimske sezone koja je trajala oko 90 dana prodato je preko 50.000 ski  Nadamo se da ćemo ove godine premašiti i prodaju karata i broj skijaških dana – kaže Blagojević i dodaje da su prošle zime na Torniku uživali u čarima skijanja gosti iz svih delova Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne, a bilo je i rumunskih i dosta kineskih i ruskih turista.

Pored gostiju Zlatibora kojih je najviše iz Beograda na ski stazama „Skijališta Srbije“ danas su najbrojniji skijaši iz Užica, Arilja i Nove Varoši.


Ostavite odgovor