Pocetna Društvo Nagrađeni najbolji

Nagrađeni najbolji

808
0
Podelite

Sedmu godinu zaredom TITAN Cementara Kosjerić uručila je nagrade najboljim lokalnim projektima na konkursu „Za moj Kosjerić“, u okviru koga je do sada realizovano 65 projekata sa ukupnom finansijskom podrškom kompanije od preko 120.000 evra

TITAN Cementara Kosjerić svečano je obeležila uručenje novčanih sredstava u iznosu od preko 20.000 evra u okviru konkursa „Za moj Kosjerić“, čime je nastavljena dugogodišnja inicijativa društveno odgovornog poslovanja kroz blisku saradnju i podršku lokalnih institucija i organizacija. Programi i ulaganja kroz ovaj Konkurs usmereni su ka uspostavljanju što kvalitetnijih uslova obrazovanja, promovisanju kulturno-umetničkog života, podizanju nivoa socijalne zaštite i inkluzije, kao i ka unapređenju životne sredine.

Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić čestitao je nagrađenima i izrazio zahvalnost svim učesnicima:

-Konkurs „Za moj Kosjerić“ predstavlja važan deo naše politike održivog razvoja, koju sprovodimo kroz saradnju sa svim lokalnim ustanovama i institucijama, podržavajući na taj način uključivanje sugrađana, umrežavanje organizacija i osnaživanje lokalnih resursa. Budžet, koji ove godine prevazilazi iznos od 20.000 evra, omogućiće realizaciju projekata usklađenih sa našim korporativnim vrednostima i strategijom razvoja opštine Kosjerić. Iskreno, posvećeni odgovornom uticaju na okruženje i razvoj grada u kome poslujemo, nastojimo da ostvarujemo dobre rezultate, zasnovane na principima poverenja, transparentne komunikacije i dobro poznatih vrednosti.

Na ovogodišnjem konkursu od ukupno prijavljenih 28 projekata, nagrađeno je čak deset, koji na najbolji način doprinose unapređenju kvaliteta života u Kosjeriću. Iz oblasti kulture, ove godine nagrađeni su: „15. Međunarodni umetnički kamp Kosjerić“ Udruženja građana „K-Town Group“ i „V Festival dečjeg folklora Mali opanak“ KUD „Maksim Marković“ Kosjerić. Iz oblasti obrazovanja pobednici su: „Kutak znanja i vežbanja – nastavak“ čiji je autor Predškolska ustanova „Olga Grbić“, „Apiedukacija“ Društva pčelara „Miladin Zarić Mišo“, „Inkubator: Aktivna zona“ NVO Ko.Aktiva, „Pod ruku“ KUD „Maksim Marković“ Kosjerić, „Računarsko modelarska radionica“ O.Š. „Mito Igumanović“ iz Kosjerića i „Mobilna multimedijalna učionica“ Udruženja učitelja Kosjerić. Iz oblasti ekologije nagrađen je projekat „Ponovo u vašem selu Eko karavan“ Planinarsko ekološkog društva „Subjel“, a u domenu socijalne zaštite i uključivanja pobedio je projekat „Bitka za osmeh 2“ Društva za cerebralnu i dečju paralizu iz Kosjerića.

Dragana Perišić, nastavnik Osnovne škole „Mito Igumanović“ iz Kosjerića, kao predstavnik ovogodišnjeg žirija, pohvalila je veliki broj prijava i naglasila da je presudan značaj za odabir projekata imala dostupnost informacija, rešavanje konkretnih problema, edukativnost, inovativnost, održivost i usklađenost projekta sa vrednostima kompanije. Na svečanoj dodeli ovogodišnjih nagrada najboljim projektima, predstavljani su rezultati rada prošlogodišnjih projekata – pobednika konkursa 2018. godine.

TITAN Cementara Kosjerić d.o.o. počela je sa radom 1976. godine i sa današnjim kapacitetom od oko 750.000 tona cementa godišnje, pokriva značajne delove tržišta Srbije i Crne Gore. Kompanija je od privatizacije, aprila 2002. godine, postala deo vodećeg grčkog proizvođača cementa, TITAN Grupe, multiregionalne kompanije prisutne na pet kontinenta. TITAN Cementara Kosjerić je prva u Srbiji dobila IPPC dozvolu u skladu sa Zakonom o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađenja životne sredine, i poseduje sertifikate kvaliteta: ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001, kao i CE znak

Ostavite odgovor