Pocetna Društvo Učenici Ekonomske škole nagrađeni u Bugarskoj

Učenici Ekonomske škole nagrađeni u Bugarskoj

1082
0
Podelite

Učenici Ekonomske škole osvojili su tri nagrade na međunarodnom takmičenju virtuelnih preduzeća u bugarskom gradu Plovdiv. U konkurenciji od 118 preduzeća iz sedam zemalja osvojili su drugu nagradu za najbolju prezentaciju poslovanja preduzeća na engleskom jeziku, zatim za najkompleksnije predstavljanje štanda i kataloga, učenica Teodora  Majkić sa timom osvojila je  drugo mesto  za poslovni izazov. Virtuela preduzeća Ekonomske škole ili “trening firme” takmiče se  pokazujući praktična i teorijska znanja na različitim manifestacijama i sajmovima.

-Već sedmu godinu učestvujemo na međunarodnim takmičenjima uz podršku škole i Grada. Na takmičenju u Bugarskoj od 17-19.aprila bilo je 11 učenika sa nastavnicima iz naše škole. Ovo je prestižno takmičenje jer  učenicima iz evropskih zemalja omogućuje dobijanje stipendija, a nama znači ostvarivanje brojnih kontakata i poziva za učešće u zajedničkim evropskim projektima-rekla je Ljiljana Maksimović Rubežanović, profesorka ekonomske grupe predmeta.

Učenica Teodora Majkić, treći razred- smer poslovni administrator govoreći o utiscima sa takmičenja ističe da je zadovoljna timskim radom sa učenicima iz drugih zemalja što je i rezultiralo nagradom.

-Teško je pripremiti se za ova takmičenja,  konkretno u Bugarskoj imali smo  studiju slučaja i realan problem u preduzeću koji na licu mesta mora da se rešava. U timu su većinom bili Bugari tako da smo se sporazumevali na engleskom i odlično sarađivali-istakla je Teodora.

Virtuelno preduzeće Biofudis sa kojim su nastupili bavi se proizvodima organske hrane u razgradivoj ambalaži.

-Deca su primenila u virtuelnom preduzeću  sve ono što rade “prava” preduzeća uključujući i web stanicu i marketing -objasnila je Mirjana Marjanović, profesorka ekonomske grupe predmeta.

Direktorka Milica Prljević ponosna je na rad učenika i profesora jer već duži niz godina osvajaju brojne nagrade na značajnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

U Bugarskoj učenici užičke Ekonomske škole bili su i najmlađi u odnosu na druge učesnike, ali i superiorniji u odnosu na druge iz engleskog jezika i praktičnih ekonomskih znanja.

Ostavite odgovor