Pocetna Društvo Modna revija učenika (FOTO)

Modna revija učenika (FOTO)

1226
0
Podelite

Praktičan rad učenika i nastavnika Tehničke škole “Radoje Ljubičić” Užice prikazan je na modnoj reviji na Trgu partizana. Modelima su predstavili učenje kroz rad, dualni sistem obrazovanja, timski rad učenika i nastavnika škole sa partnerskim preduzećima Panteks, Sorgaro, Tekstil i Ramaks u kojima se realizuje praktična nastava.

Učenica Dušica Ćosić, četvrti razred smer modelar odeće objasnila je da pre svega videti model, iskonstruisati ga, sašiti i nositi je za učenike veliki uspeh. Za ovu reviju smo pripremili naše modele i to kapute, haljine, suknje….

-Za kaput mi je bilo potrebno dva meseca jer nedeljno smo imali dva puta praksu. To može i brže, ali rad nam je pričinjavao veliko zadovoljstvo, rekla je Ćosić.

-U prvom delu revije predstavljeni su radovi učenika drugog i četvrtog razreda tekstilne struke koji su izađeni u školi uz pomoć nastavnika i delom u preduzećima. Sa najnovijom kolekcijom osvojili su treće mesto na izložbi učeničkih radova na 25.Republičkom takmičenju srednjih tekstilnih škola u Subotici-istakla je Antonina Zlatić, nastavnica stručnih predmeta u tekstilu.

U drugom delu revije manekeni su bili učenici građevinske i saobraćajne struke koji su predstavili modele preduzeća Panteks i Sorgaro iz Užica i Ramaks iz Požege. Ovu modnu reviju podržali su Grad Užice, Crveni krst i Gradski kulturni centar.


Ostavite odgovor