Pocetna Sport Svetski motoristi od 14. do 16. juna na Tari

Svetski motoristi od 14. do 16. juna na Tari

711
0
Podelite

Šesta Xross Challenge trka biće održana od 14. do 16. juna na Tari i ugostiće oko 150 hard enduro vozača iz 11 svetskih zemalja.

Hard enduro je ekstremni moto sport koji podrazumeva vožnju motora kroz nepristupačne šumske i planinske predele. Takmičari će tokom ta tri dana preći oko 200 km trasa vozeći motore uz ekstremne uzbrdice, niz strme nizbrdice, kroz kamenjare, šance, potoke, blato, prašinu i sve druge prepreke koje im se nađu na putu, a koje će trku učiniti dodatno težom.

Xross Challenge je besplatan za posetioce, pa organizatori pozivaju publiku da im se tog vikenda pridruži na prelepoj Tari i uživo gleda ovu atraktivnu vožnju motora i navija za omiljene vozače.

U petak 14. juna vozači će testirati svoju veštinu i spretnost na Prologu – specijalnom poligonu na kome će motore voziti preko ogromnih balvana, kamenjara i zemljanih doskoka. Prolog će biti napravljen na Kaluđerskim barama na Tari (na livadi kod restorana Jeremičak) i to će ujedno biti najzanimljiviji segment za gledaoce jer se sve dešava na jednom mestu.

U subotu i nedelju trasa kojom takmičari voze vodi kroz planinu, pa će organizatori, kao i prethodnih godina, neposredno pred trku objaviti detaljnu satnicu i spisak lokacija na kojima će publika moći da gleda trku i bodri vozače.

Xross Challenge je najmasovniji moto događaj u Srbiji i jedna od najboljih hard enduro trka u ovom delu Evrope koja svakog juna na Tari okuplja neke od najboljih svetskih vozača u tom sportu.

Ostavite odgovor