Pocetna Politika Bastać: Sanjam vlast koja nas ne prodaje kao jeftinu radnu snagu

Bastać: Sanjam vlast koja nas ne prodaje kao jeftinu radnu snagu

474
0
Podelite

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać pozvao je Užičane da ne odustaju i protestima ubrzaju pad korumpiranog, nestručnog i bahatog režima koje su sve relevantne medjunarodne institucije proglasile nedemokratskim.

On je na devetnaestom skupu koji je održan po jakoj kiši i vetru rekao da dolazi novo vreme, vreme pobede i slobodnih gradjana Srbije.

Bastać je poručio je Užičanima da se bez straha suprotstavljaju ludilu koje proizvodi Vučićev režim i to nenasilnim sredstvima i akcijama gradjanske neposlušnosti koje daju rezultate i u slučaju rušenja Beograda.

-Takvim akcijama pobedili smo Vesića jer nismo dozvolili da od Kalemegdana pravi žičaru i da odloži radove na rekonstrukciji užeg gradskog jezgra, a gradjanima omogućili da se izjasne na referendumu – naveo je Bastać i kao primere pobede gradjana dodao i slučaj Jutka, Simonović uz reči da će takvim akcijama biti pobedjeni i Petković i Nešić u Užicu.

On je pozdvao gradjane da se ne predaju i ne odustaju i protestnim okupljanjem obeleže iduće subote šest meseci od pokušaja ubistva Borka Stefanovića.

Predsednik beogradske opštine Stari grad rekao je gradjanima Užica da sa njma želi da podeli san o čije je ostvarenje moguće,a zemlja u kojoj žive bude srećna.

– To je Srbija u kojoj čovek može pristojno da živi od svog rada i svog znanja, zemlju u kojoj svi djaci imaju pravo na besplatne udzbenike.Sanjam vlast koja nas ne prodaje kao jeftinu radnu snagu sumljivim investitorima koji prekidom suvbencija beže glavom bez obzira ostavljajući dugove. Sanjam zemlju u kojoj vrh policije nije povezan sa mafijom i sistem u kome se odluke ne donose bez uvažavanja stručnjaka i poštovanja interesa gradjana.Sanjam društvo bez verbalne agresije i vredjanja akademika Matije Bećkovića i arhitekte Dragoljuba Bakića samo zato što ne misle isto kao oni – rekao je Bastać čije su reči gradjani pozdravili aplauzom.

On je pozvao gradjane na zajedništvo i istrajnost kako bi skinuli sa grbače lažne doktore Stefanovića i Malog, keramičara Batu, dezerterera Vulina , lažnog maratonca Djurića i sve druge iznogude uključujući i Prvorodjenog koji svima krade budućnost .

Ivan Gajić, predstavnik Saveza za Srbiju iz Narodne stranke govorio je o odlasku 50.000 mladih iz Srbije svake godine navodeći da svakih deset munuta jedan mlad čovek odlazi iz Srbije ne želeći da se u nju vrati.

-Ne želi da se vrati i radi za 200-250 evra i bude stanovnik zemlje jeftine radne snage i to moramo da promenimo – rekao je Gajić navodeći da onog trenutka kada “bude fer i poštenih izbora narod će posle sedam godina saznati da Kosovo nije stvar o kojoj se pregovara nego trguje”.

Devetnaesti protestni skup i šetnja nezadovoljnih građana “Jedan od pet miliona” održani su u Užicu po jakoj kiši uz prisustvo oko sto demonstranata.

Zoran Filipović Fipa koji je vodio devetnaesti protest novo okupljanje najavio je za subotu 8. juna u 20 časova na platou ispred Gradske skupštine Užica.

Ostavite odgovor