Pocetna Arilje Zbog kiše vanredno u Arilju, Lučanima, Ivanjici

Zbog kiše vanredno u Arilju, Lučanima, Ivanjici

3382
0
Podelite

U Arilju, Lučanima, Ivanjici i još nekim gradovima i opštinama na snazi je vanredna situacija, zbog izlivanja potoka i kanala za odvodnjavanje. Voda je prodrla u kuće. U pojedinim opštinama evakuišu se domaćinstva.

“Situacija u Užicu nije problematična, osim nabujalih potoka, nema izlivanja reka. Trenutno je najkritičnije u Arilju, gde je Moravica nabujala. Skrapež je u koritu, pa nema opasnosti od izlivanja na području opštine Požega,” rekao je za Infoeru, Jugoslav Jovanović iz Srbijavoda.

Srbijavode uvele su jutros vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cele Srbije, izjavio je Tanjugu direktor tog preduzeća Goran Puzović.

Štab za vanredne situacije je jutros zasedao u Opštini Arilje i doneo odluku o proglašenju vanredne situacije zbog porasta reke Moravice i izlivanja lokalnih bujičnih tokova, rekao je za agenicju RINA Rade Marković komandir vatrogasne jedinice u Arilju.

„Najkritičnije je u selu Mirosaljci, gde je ugroženo pet kuća i jedna fabrička hala. S` obzirom da su padavine prestale očekujemo da se voda polako povlači. Spremni su džakovi sa peskom, a apelovano je i na građane da pomere mehanizaciju i stoku iz priobalnog dela i ugroženih područja”, rekao je Marković.

On je dodao da je preventivno evakuisana i škola „Jezdimir Tripković” u Latvici gde je lokalni potok krenuo da opkoljava objekat, obustava nastave je izvršena pre i deca su bezbedno izašla.

Ostavite odgovor