Pocetna Sport Atletičari Mladosti uspešni na Kupu Srbije

Atletičari Mladosti uspešni na Kupu Srbije

1325
0
Podelite

Proteklog vikenda na terenima Vojne akademiji u Beogradu održano je drugo kolo Kupa Srbije za seniore. Članovi užičke Mladost ostvarili su zapažene rezultate i najverovatnije se plasirali na finale koje će krajem jula biti održano u Novom Pazaru.

Marko Jovičić osvajač bronzane medalje na 800m na prvenstvu Srbije, ovog puta je nastupao na 400 metara i pobedio u svojoj grupi rezultatom 49,63 što je blizu njegovog ličnog rekorda. U istoj disciplini Pavle Đurđić je ostvario prvo mesto u svojoj grupi sa 52,31. Bojan Stanišić u trci na 1500m osvojio je prvo mesto rezultatom 35:6, 95. Milan Mitrović u trci na 3000 metara pobedio je ličnim rekordom 9:27, 81. Milan Todorović u trci na 800 m osvojio je treće mesto 1:54,2.

Trener Slavko Kuzmanović kaže da je zadovoljan postignutim rezultatom i da je to dobar pokazatelj pred MOSI igre u Sokolcu:
-Mislim da su svi ostvarili plasman u finale KUP-a Srbije, a moja neka procena je da će Pavle Đurić najverovatnije morati na popravni početkom jula kada se održava treće kolo Kupa Srbije jer samo osam takmičara ide u finale. U isto vreme se održavaju i MOSI igre, pa smo mi hteli da plasmane obezbedimo ovog vikenda. Milan Mitrović koga smo najavljivali na 10.000, planinsko trčanje, pa polumaraton i stvarno je sve išlo po planu, ali smo i najavili da bi njegova disciplina trebalo da bude 3000 m stipl i da će tu najviše moći da pomogne reprezentaciji. Ovi rezultati koje je postigao govore da uopšte nismo pogrešili. Pobedio je i ostvari lični rekord i šta ćete lepše.- rekao je Kuzmanović i dodao:

– Kažem još jednom, ovo su zaista dobri rezultati, posebno štafeta 4X400 metara (Pavle Đurđić, Marko Jovičić, Bojan Stanišić, Milan Todrović). Štafeta ovog puta nije startovala zbog disciplina koje su bile na programu, ali će zato u trećem kolu svi nastupati i naši momci će napasti državne prvake Crvenu Zvezdu i Partizan. Ovi momci su nadmašili onu sjajnu štafetu koju su vodili Dušan Čarapić Čari i Božidar Nešković. Veoma smo ponosni na njih, Bucko Ratković, Lazo, Sale, Petra, Šapa Milan Stanimirović Dragan Josipović, Pavlovića i Dragutinović.

Ostavite odgovor