Pocetna Društvo Završen vrtić “Sunce” na Beloj Zemlji

Završen vrtić “Sunce” na Beloj Zemlji

418
0
Podelite

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji vrtića “Sunce” na Beloj Zemlji završeni su, a deca će u novi objekat krenuti od  2.septembra 2019. godine. Ovo je 11. po redu objekat Predškolske ustanove Užice za smeštaj dece, kapaciteta od 100-120 mesta. U njemu će biti četiri grupe, od jaslene do pripremnog predškolskog programa, a već  ima oko 30 zahteva za upis dece u ovaj vrtić.

-Rekonstrukcijom je dobijeno oko 500 kvadrata bruto i 413 kvadrata korisne površine prostora sa četiri potpuno nove sobe u koje može da se smesti po 25-30dece. Nadamo se da će oko stotinak dece sa Bele Zemlje početi da ide u ovaj vrtić. Radovi su ukupno koštali oko 30 miliona dinara od kojih su 24 miliona dinara za građevinske radove, a vrtić je uložio preko 5 miliona u opremu za kuhinju, nameštaj i prateću opremu- naveo je gradonačelnik Tihomir Petković.

Sa ovim objektom rešeni su zahtevi meštana Bele Zemlje za smeštaj dece u vrtiću.

-U vrtićima ima 40-oro dece sa ovog područja  tako da pozivam roditelje da dođu, vide uslove i prebace svoju decu u ovaj objekat. Ostalo je nerešenih oko 150 zahteva, upis je već završen pa roditelji ako imaju mogućnosti mogu svoju decu da upišu i u ovaj vrtić, objasnila je direktorka Veselinka Jovanović.

Svaka grupa imaće po dva vaspitača, u jaslenoj grupi biće deca od 15 meseci, dve mešovite i jedna grupa  pripremnog predškolskog programa.

Sa ovim objektom ukupno će u vrtićima moći da boravi oko 2100 dece.

Ostavite odgovor