Pocetna Odbojka Još dve godine verna Jedinstvu

Još dve godine verna Jedinstvu

1994
0
Podelite

Milica Živanović (19) rođena Požežanka i članica OK Jedinstvo, produžila je ugovor sa Jedinstvom još dve godine. Za Vesti govori o planovima, trenutnoj situaciji u klubu, ali i o učešću na MOSI igrama u Sokolcu u dresu sa grbom svog rodnog grada
Milica je završila treću godinu Tehničke škole u Požegi, i članica je odbojkaškog kluba Jedinstvo. Iako je imala nekoliko ponuda da promeni sredinu ova mlada Požežanka je ipak odlučila da ostane verna klubu:

dav

-Trebalo je da odem u drugi klub, bilo je ponuda, ali sam sve otkazala. Hoću da budem sa roditeljima, i to je presudilo. Imala sam već iskustvo odvajanja od kuće i porodice, ali ta avantura sa Vizurom mi je bila „dobra škola“ i sada znam šta mi je činiti. Želim da završim školu, potom ću upisati fakultet, a naravno odbojka je tu da joj se maksimalno posvetim. Sve mora ići uzlaznom linijom, a to će biti lakše ako je uz mene moja porodica.

Jedinstvo se ove sezone preselilo u niži rang takmičenja. Milica ne gubi nadu da se uz maksimalan rad i angažovanje za kratko vreme mogu vratiti u Prvu ligu:

-Prošle godine smo napravile kiks na polusezoni. Izgubile smo neke utakmice u kojima smo mogle i morale bolje da igramo. Nadam se da ćemo ove godine početi od starta maksimalno i odgovorno da radimo na treninzima, ne kažem da prošle godine nismo ozbiljno radile, ali prosto nisu nam se „kockice“ sklopile. – kaže Milica i dodaje:

-Dosta smo mlada ekipa i nedostaje nam igračko iskustvo. Dobro bi nam došla neka iskusnija devojka, da napravimo taj spoj mladosti i iskustva. Ova Liga koja nas sad očekuje, nije nimalo naivna. Od prošlogodišnje ekipe ugovor su produžile Jovanović, Vukotić, Lazić, i ja, a sigurna sam da ćemo uz par pojačanja imati ekipu od koje će drugi strepeti. Potreban nam je timski rad, moramo više trenirati, moramo jedna drugoj pomagati, i sigurna sam da ćemo se na kraju radovati uspehu.

Milica svakog dana, po dva puta dnevno, ide na relaciji Užice- Požega. Ipak, ne žali se i kaže da joj je lepo:

-Naporno jeste ali sam svesna da bez dobrog rada nema ni uspeha. Nije lako svaki dan toliko putovati, ali ima i svoje lepote.

Užičke odbojkašice ove godine ne učestvuju na MOSI igrama u Sokolcu. Milica će igrati za svoj gradu, i to peti put zaredom:

-Druženje i lepota MOSI igara je nešto nezaboravno. Prve igre su mi bile u Novom Pazaru i od tada ih ne propuštam. Poseban je osećaj kada igrate sa grbom grada u kome ste rođeni. Ne da se to opisati. Upoznajete devojke iz drugih gradova, nove trenere, živite za utakmice u kojima ima toliko draži i uzbuđenja. Drago mi je što Požega svake godine učestvuje na MOSI igrama i uvek je među najbrojnijima.

Na pitanje da se i Užičanke takmiče na MOSI igrama, za koga bi nastupala, Milica bez ikakve dileme, uz osmeh na licu, kaže da je njen izbor Požega:

-Jedino u slučaju da Požega ne prijavi ekipu za žensku odbojku, mogla bih nastupati za drugog, ali ovako ne. Igram za Požegu svim srcem.

Na kraju Milica nam otkriva i svoje snove:

-Kad završim školovanje volela bih da karijeru nastavim u inostranstvu. Volim svoju zemlju, svoj grad, znam da nigde nije kao kod kuće, ali prosto imam želju da odem iz Srbije i okušam sreću.

Ostavite odgovor