Pocetna Kultura Veliko srce – predstava za jednu gledateljku

Veliko srce – predstava za jednu gledateljku

4443
0
Podelite

Publika u Užicu večeras će imati priliku da pogleda monodramu po romanu Bojana Ljubenovića Srbijo, Bog ti pomogo“, pod nazivom “E, moj Todore” u adaptaciji, režiji i izvođenju Janka Radišića. Biće to poslednje izvođenje predstave u Gradskom kulturnom centru, od 20 časova, uoči letnje pauze.

Međutim, pored publike u Užicu, Beogradu i u drugim gradovima, ovu predstavu, nedavno je mogla da vidi samo jedna gledateljka.

“Dvoumila sam se da li da ovo podelim sa vama, ali mislim da treba jer je ovo priča o jednom predivnom i plemenitom gestu. Naime moja mama je teško bolesna i u ovom momentu skoro nepokretna. Dan kada se vratila iz Kragujevca sa zračenja Janko Radišić je igrao predstavu “E, moj Todore” u GKC-u, a njoj je bilo veoma žao što ne može da ide da gleda. Isto to veče javlja mi se Janko sa pitanjem kako je mama i ja mu kažem da je prosto neverovatno jer je baš taj dan rekla da joj je žao što ne može da odgleda predstavu. Janko me skoro sramežljivo pitao može li on da dođe kod nas kući i odigra predstavu za nju. Malo je reći da sam bila oduševljena. Brzo smo se dogovorili, okupila sam nama bliske osobe, mama ništa nije znala, to je bilo iznenađenje za nju. Janko ulazi i istog momenta kreće sa predstavom. Njen izraz lica – neprocenjiv, oduševljenje, sreća, neverica…”

Ovaj događaj ispričala nam je Danijela, koja je želela da se i javno zahvali Janku, kako je rekla velikom čoveku i glumcu. Zahvalila mu se zbog toga što sada zna da i dalje postoje ljudi kao sto je on.

Ostavite odgovor