Pocetna Društvo Čekanje za puzanje

Čekanje za puzanje

2812
0
Podelite

Na jubilarnoj 10. Puzijadi u Užicu učestvovala su 44 mališana uzrasta od 8-15 meseci. Ova gradska manifestacija koju organizuje Udruženje “Roditelj” je povodom podrške Svetskoj nedelji dojenja i u savetovalištu na otvorenom stručne savete davali su pedijatar, ginekolog i patronažne sestre.

Gordana Stanisavljević, majka četvoro dece

Gordana Stanisavljević, mama četvoro dece i to jedne devojčice i trojki svojim primerom uputila je poruku koliko je važno dojenje dece.

-Najlepša podrška je reč uživo “mama sa stažom” jer sam sve četvoro dece dojila po 14 meseci. Mame ne treba da odustanu od dojenja, pogotovu prvih dana posle porođaja.

To može biti naporno, ali treba imati na umu dobrobit majčinog mleka i sigurnost koju dete oseća u naručju za kasniji rast i razvoj- istakla je Stanisavljević.

U okviru manifestacije iz Agencije za bezbednost saobraćaja uručili su trudnicama četiri auto-sedišta za buduće bebe.

-Akcije poslednjih pet godina Agencije za bezbednost saobraćaja imaju za cilj da u okviru strategije do 2020.godine nemamo nijedno poginulo i da se prepolovi broj teško povređene dece u saobraćaju.

Agencija podržava aktivnosti lokalnih samouprava i zajednički sa njima organizuje akcije  kako bismo dostigli cilj nacionalne strategije o bezbednosti dece u saobraćaju i kampanje “Pažljivko”-rekao je za “Vesti” Tomislav Petrović, iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Nagrađene mame na foto konkursu

U okviru Puzijade nagrađene su i mame na foto konkursu  koje su ličnim primerima dale podršku dojenju. Sve fotografije biće izložene u Savetovalištu za majku i dete užičkog Doma zdravlja. Gosti Puzijade bili su pobednici iz proteklih godina tako da su neki već pošli u školu.

Ostavite odgovor