Pocetna Magazin Dani pastrmke u Ljubišu

Dani pastrmke u Ljubišu

2535
0
Podelite

U subotu, 3.avgusta, u Ljubišu će se održati tradicionalna manifestacija  „Dani pastrmke“.

„Cilj manifestacije je da prikaže specijalitete od kalifornijske pastrmke, kao jedan od gastro potencijala planine Zlatibor, a samim tim i turistička afirmacija zlatiborskog sela Ljubiš koje ima šta da ponudi turistima koji u ovom periodu borave na Zlatiboru“, kaže Miljko Radišić iz Zlatiborskog eko agrara.

Manifestacija počinje u Ljubišu gde će biti pripremljen tradicionalni zlatiborski doručak, koji će pratiti nastup pevačke grupe „Raspevani Zlatibor“. Aktivnosti se nastavljaju u 16 časova u seoskom turističkom domaćinstvu „Kukanjac“, gde će uslediti takmičenje u pripremanju riblje čorbe, dok je glavni deo, svečano otvaranje zakazano za 17 časova u dvorištu OŠ „Savo Jovanović Sirogojno“.

Uz kulturno umetnički program, biće organizovano takmičenje u pripremanju jela od pastrmke. Zatvaranje manifestacije planirano je za 18 časova kada će biti i proglašenje pobednika ovogodišnje manifestacije.

Organizator manifestacije je Mesna zajednica Ljubiš, a pokrovitelji su: Opština Čajetina, PD „Zlatiborski Eko Agrar“, TO „Zlatibor“ i Sportski centar Čajetina.

Ostavite odgovor