Pocetna Некатегоризовано Počeo upis u NS PRO GROUP za sertifikovane diplome

Počeo upis u NS PRO GROUP za sertifikovane diplome

1713
0
Podelite

Centar za edukaciju NS PRO GROUP u Užicu  radi od 2003. godine i godišnje ima oko 800 polaznika na kurevima stranih jezika najmlađeg uzrasta od četiri godine, osnovaca, srednjoškolaca, zaposlenih pa do najstarijih sugrađana.Najzastupljeniji su engleski i nemački jezik, a učenici pohađaju i italijanski, španski, francuski, norveški  i ruski jezik. Programi se realizuju u zgradi Kula na Trgu partizana.

Od 1. avgusta počeo je upis za najmlađi uzrast od 4-6 godina, osnovce i srednjoškolce koji mogu pratiti grupnu i individualnu nastavu engleskog, nemačkog, francuskog, ruskog i španskog jezika. Do 10.septembra deca će imati do 30 odsto popusta, a roditelji kurseve stranih jezika  mogu plaćati i preko administrativne zabrane na više rata.

Nastava za odrasle počinje od 2.septembra i za prvi upis biće odobreni popusti za engleski, nemački i ruski jezik.

Upis je i za sve prekvalifikacije za zanate, kurseve nege i lepote, kao i usluge prevoda sa i bez overe sudskog tumača i polaganje za međunarodne sertifikate.

Od kog uzrasta deca pohađaju kurseve jezika ?

Najmlađi polaznici od 4 godine, predškolci i osnovci prate nastavu na godišnjem nivou i u grupama  do maksimalno 10-oro dece. Jezik uče po planu i programu odobrenom od Ministarstva prosvete, British Counsil i Cambridge, rekla je za “Vesti” Bojana Kurćubić, koordinator Centra za edukaciju NS PRO GROUP.

Ponosni smo na naše osnovce koji uče jezik da nadograde svoje znanje jer su u predhodnim godinama ostvarili  odlične rezultate na međunarodnim takmičenjima i u redovnoj nastavi.

Sve je veće interesovanje za časove koji prate školsko gradivo, jer je deci potrebna pomoć za pripremu kontrolnih i pismenih zadataka, kao i podrška u izradi domaćih zadataka.

Koliko je interesovanje odraslih za kurseve jezika?

Iz godine u godinu povećava se broj odraslih kandidata koji žele da nauče engleski jezik ili da usavrše svoje znanje. Oni to čine zbog osnovne kulture, ali sve više i zbog posla. Centar za edukaciju omogućava subvencije od 20-50 odsto  za građane koji do sada nisu učili engleski jezik. Sve veći je broj polaznika koji već znaju jezik na  određenom nivou, ali svoje znanje žele da nadograde kako bi bili uspešniji na svojim radnim mestima. To su kandidati iz naših najvećih firmi, kao i mali privrednici koji sve više sarađuju sa inostranim firmama.

Kao potvrdu o stečenom znanju, đaci naše škole dobijaju sertifikate koji su priznati na teritoriji Republike Srbije i priznati su od strane NSZ-a.

Šta biste izdvojili za međunarodne ispite nemačkog jezika u Užicu?

Trenutno su najaktuelniji kursevi nemačkog jezika, a Centar za edukaciju NS PRO GROUP  prepoznat je po stručnom kadru u nastavi. To su diplomirani filolozi germanistike, licencirani TELC ispitivači, koji pripremaju polaznike za međunarodne ispite i koji su živeli i radili na nemačkom govornom području.

Kao najstručniji tim u nastavi nemačkog jezika u Zapadnoj Srbiji, prepoznati smo od strane TELC  instituta  i od 2016.godine posedujemo licencu za sprovođenje međunarodno priznatih TELC ispita gde kandidati od početnog do najvišeg konverzacijskog C1 nivoa mogu polagati za sertifikat neophodan za iseljenje u zemlje nemačkog govornog područja, spajanje porodice i studije u inostranstvu.

Pored odraslih od ove godine i srednjoškolci mogu polagati za međunarodno priznat sertifikat neophodan za studije u inostranstvu.

TELC je jedina međunarodno priznata diploma u rangu sa Gete institutom što je istaknuto i na sajtu Nemačke ambasade. U Užicu je zaokružen proces kompletne nastave, pripreme za ispit, polaganje i izdavanje diplome.

Kandidati koji do sada nisu učili nemački jezik najviše su zainteresovani za srednji B1 nivo kao osnovni uslov za zaposlenje u zemljama nemačkog govornog područja. Za godinu dana mogu proći tri nivoa jezika što je jedan od uslova da apliciraju za željene poslove. A kandidati koji imaju potrebu za spajanjem porodice za kraći period mogu doći do A2 nivoa. U Centru ciljano mogu dobiti pomoć za pripremu dokumentacije i prevod sa overom sudskog tumača, popunjavanja za vizu i pripremu za razgovor u Ambasadi Nemačke kako bi dobili dozvolu za rad.

Koje kurseve biste izdvojili iz ponude?

Pored stranih jezika u NS PRO GROUP  školi  kandidati se redovno obučavaju za informatičke kurseve od osnovnih informatičkih obuka koje su uslov za poznavanje najnovijih tehnologija, zatim kursevi prekvalifikacije jer tako stiču veće šanse za zaposlenje. To su kursevi za bravare, zavarivače, a veliko interesovanje vlada za obuke knjigovodstva, gerontodomaćice, zatim kursevi nege i lepote odnosno kozmetičari i frizeri…

Kada počinje Školica programiranja za decu?

Svake godine Centar za edukaciju proširuje ponudu i u školskoj 2019/20. će početi sa radom Školica programiranja za najmlađi uzrast, gde će deca od 6-te godine pratiti kurseve jer su roditelji za tim iskazali veliku potrebu. Ovo je i prvi Centar u regionu koji je  počeo sa informatičkim obukama pre više od deceniju.

Deca provode dosta vremena na računaru  igrajući igrice i gledajući animirane filmove, a za to vreme pri našoj školici malih programera mogu da steknu neophodne veštine digitalnog doba koje ih čeka u budućnosti.To će im omogućiti da samostalno naprave igrice, obrade fotografije i naprave svoj prvi sajt. Kroz tri aspekta programiranja, veb dizajn i osnovnu platformu za izradu sajta pruža im se šansa da prepoznaju svoje mogućnosti što će ih možda kasnije usmeriti u daljem obrazovanju. U program informatičke obuke za decu biće uključena i robotika uz podršku zvaničnog distributera “Lego”.

Koje su dodatne aktivnosti?

Pored nastave Centar za edukaciju svake godine organizuje i rekreativnu nastavu i sportsko-jezičke ekskurzije u zemlji i inostranstvu. Đaci i zaposleni u školi NS PRO GROUP učestvuju u svim aktivnostima Grada Užica, a  proteklih godina organizovali su i Vatrogasne igre bez granica, Božićnu pijacu, Novogodišnji bioskop,Uskršnji bazar….

Iz Centra za edukaciju NS PRO GROUP u Užicu pozivaju sve zainteresovane da u okviru brojnih programa nešto novo nauče ili usavrše postojeća znanja, zaključila je Kurćubić.

Ostavite odgovor