Pocetna Čajetina Danica Krstić na Kraljevom trgu

Danica Krstić na Kraljevom trgu

2395
0
Podelite

U okviru Kulturnog leta na Zlatiboru, u sredu, 7. avgusta od 20 časova na Kraljevom trgu biće održan koncert Danice Krstić.

Danica Krstić, je student druge godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, smer etnomuzikologija. Pevanjem se bavi od svoje pete godine. Član je kultutno-umetničkog društva „Abrašević”.

Svoju pevačku karijeru započela je sa svojih 6 godina. Svoj prvi javni nastup imala je 2004. godine u dvorani „Šumadija”, sa poznatom izvođačicom tradicionalne muzike Biljom Krstić, predstavivši se izvedbom pesme „Puče puška”. Godine 2005. svojim glasom i pesmom „Jare moje” otvara dečiju svetsku olimpijadu „Brno 2005”, u Češkoj. Zatim, 2008. godine snima pesmu za jednu od najpopularnijih serija, Ranjeni orao, a 2009. pesmu za seriju Greh njene majke. Godine 2012, bila je pobednica serijala „Šljivik”, u kategoriji vokalni solista, predstavivši se pesmom „Kiša pada trava raste”, koji se emituje na Radio-televiziji Srbije, a 2015. se našla u finalu srpskog izbora za Evroviziju. Danica je učestvovala i na mnogobrojnim humanitarnim koncertima sa najpoznatijim imenima srpske scene, a nastupala je takođe i u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Holandiji, Poljskoj, Rumuniji i mnogim drugim zemljama.

Poslednja u nizu njenih najznačajnijih nagrada je trofej na takmičenju održanom u Rumuniji – Love song of Danube.

Pevala je pesmu „Nova deca“ zajedno sa bendom Sanja Ilić i Balkanika koja je predstavljala Srbiju na izboru za pesmu Evrovizije 2018. u Lisabonu. Pesma je ušla u finale Evrovizije.

Ostavite odgovor