Pocetna Društvo Kutak u školi po meri mališana

Kutak u školi po meri mališana

1782
0
Podelite

Na inicijativu Fondacije Live Rich uređena je i opremljena trpezarija u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra Drugog u Užicu. Ovaj prostor ubuduće koristiće predškolci i učenici prvog i drugog razreda iz produženog boravka.

Radovi na rekonstrukciji izvođeni su u julu i avgustu uz podršku donatora i pojedinaca tako da je sve spremno za početak nove školske godine. Pre rekonstrukcije ovaj prostor je bio u izuzetno lošem stanju i nisu postajali nikakvi uslovi za boravak dece.

-Sve ovo je urađeno u saradnji i zahvaljujući Dejanu Stojiću, iz Fondacije Live Rich koji je ne po prvi put pomagao našem gradu i školi. Ovaj prostor je mali ali je ovo velika stvar za našu decu. S obzirom da ove godine škola slavi 190 godina postojanja potrebna su ulaganja u renoviranje i adaptaciju  prostora. Ovako jedan po jedan deo škole uspećemo da dovedemo u pristojno stanje-rekao je Danijel Radević, direktor Prve osnovne škole kralja Petra Drugog.

Po rečima direktora škole Stojićevim angažovanjem vraća se pojam zadužbinarstva u Srbiji. Iako su ovo male stvari, one su veoma značajne da afirmišu dobročinstvo i izuzetno human gest koji će i druge humane sugrađane motivisati da i oni pomognu ne samo ovoj školi, već i drugim ustanovama gde su naša deca. To je ujedno i poziv ne samo privrednicima, nego i roditeljima da se i oni uključe u rad škole. Sve njihove ideje i predlozi za bolje uslove nastave i boravka dece biće podržani kako bismo zajednički realizovali i nove projekte.

Dejan Stojić, osnivač Fondacije Live Rich istakao je da ovo nije samo njegov rad i Fondacije, već da njegov tim ima zadatak da pronađe gde najbolje mogu da plasiraju sredstva.

-Moj tim je odradio sjajan posao, ali nam je cilj da nastavimo ovako da radimo.Ovo je  način da plasiramo sredstva za školu, ali i da drugi vođeni ovim primerom, neko od naših sugrađana ili van  pomogne tako gde je najpotrebnije-istakao je Stojić.

Svoju društvenu odgovornost pokazala je i firma Guli Guli čiji vlasnik Ivica Guskić kaže da su vrlo rado prihvatili poziv Fondacije Live Rich i Dejana Stojića.

-Zadovoljstvo nam je da pomognemo i damo svoj doprinos da se ova akcija u potpunosti ostvari i da ovaj deo škole izgleda fantastično. Naša obaveza je da pozovemo i druge privrednike da se priključe ovakvim ili sličnim akcijama. Ličnim primerom potvrđujem da je Fondacija Live Rich nešto što je falilo ovom gradu i što je zaista jedinstveno, a ljudi koji stoje iza ove organizacije u potpunosti ispunjavaju uslove da im mi verujemo da će naš novac biti plasiran na pravi način. Ovo je samo početak što se tiče ulaganja moje firme i davanja određenih sredstava Fondaciji Live Rich-zaključio je Guskić.

Nove inicijative Fondacije Live Rich već postoje za još jedno dečje igralište koje će biti urađeno u saradnji sa gradom Užicem.

Dodajmo, da su rekonstrukciju trpezarije pored Fondacije Live Rich podržale organizacije i pojedinci i to Bohor, ZIP Univer, LD Elektro, Guli Guli, Svetlost,Turbo servis, Marija Ždero coaching, Fluks, Grad Užice, JKP Duboko, JKP Gradska toplana, Irkom, Enker,  AL plus,Visoka škola strukovnih studija Užice, Branko Papić i Goran Knežević.

Ostavite odgovor