Pocetna Čajetina Radovi u punom jeku

Radovi u punom jeku

980
0
Podelite

Građevinski radovi na izgradnji zlatiborske gondole su u punom jeku. Na trasi od Ribničkog jezera do vrha Tornik montirano je 9 od 17 stubova, preostali će biti spremni za montažu i završeni do kraja avgusta. Na terenu su predstavnici firme “Amiga” i ,,Jedinstvo”. Kako je objavljeno na sajtu JP „Gold gonodla Zlatibor“, trenutno se rade stubovi broj 35 i 36, uz završnu stanicu na Torniku.

Paralelno se odvijaju radovi na međustanici, gde se završavaju temelji i ankeri, i priprema teren za montažu opreme. U JP „Gold gondola Zlatibor“ očekuju da će prema dinamici, sve biti spremno za razvlačenje sajle i njeno uplitanje u drugoj plovinu septembra.
Inače, u utorak 20. avgusta, održana je 76. sednica Opštinskog veća opštine Čajetina. Veće je dalo saglasnost na izmene Plana detaljne regulacije za izgradnju gondole, koje se odnose na pristupni put za početnu stanicu, na planiranu javnu garažu u blizini početne stanice, kao i na proširenje zone poslednje stanice gde se planiraju prateći sadržaji gondole.

Ostavite odgovor