Pocetna Ekonomija Ni druge prodaje „Budimke“ neće biti

Ni druge prodaje „Budimke“ neće biti

975
0
Podelite

Drugog javnog nadmetanja za prodaju požeške „Budimke“, zakazanog za 10. septembar, neće biti. Kao i u prvoj prodaji u junu, niko se od potencijalnih kupaca nije prijavio niti uplatio garantni depozit.

Početna cena imovinske celine 1, kao pravno lice, u okviru koje je proizvodni kompleks za preradu voća i povrća, klanica i pogon za preradu mesa, poslovni prostor, objekti u centru Požege, biološka sredstva, oprema i zalihe, bila je 372.309.856 dinara, a koja je u prvoj prodaji bila 531.871. 223 dinara. Početna cena imovinske celine 2 koju čini farma za tov junadi u Zdravčićima bila je 20.469.479 dinara, u prvoj prodaji bila je 29.242.113 dinara. Ni snižena cena, proizvodni potencijali i brend „Budimke“ u kojoj je proizvodnja ugašena pre četiri godine, kao ni činjenica da je preduzeće posle bankrotstva oslobođeno svih dugova, nije privuklo kupce.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika saopštila je, a poslovni portal Ekapija objavila, da će o narednim koracima – načinima i rokovima prodaje biti odlučeno u narednom periodu u dugovoru sa Odborom poverilaca i razlučnim poveriocima. Ukoliko neko od zainteresovanih kupaca bude ponudio kupovinu metodom neposredne pogodbe, kažu u Agenciji, postoji mogućnost da Budimka bude prodata na taj način.

Ostavite odgovor