Pocetna Hronika Ovo je kriminal i korupcija!

Ovo je kriminal i korupcija!

3614
0
Podelite

Četvoročlana porodica Ćitić  iz Užica odbila je da primi rešenje o iseljenju iz kuće u Vidovdanskoj 35 od strane pomoćnika izvršitelja iz kancelarije Đorđa Dogandžića posle čega su se izvršitelj i policija povukli. Kod porodice je  prisutan strah da će se policija vratiti i kažu da osećaju iscrpljenost posle svega što im se događa .

Razgovor ispred kapije kuće u kojoj Ćitići žive tri decenije, Branislav sa suprugom Gordanom i dvoje dece od kojih je jedan student, a drugo srednjoškolac   odvijao se sa pomoćnikom izvršitelja Filipom Vitićem  u napetoj atmosferi, ali uz podršku sugrađana koji su sa porodicom iskazali solidarnost i upućene reči negodovanja kako je nešto ovako moguće.

Otac porodice  Branislav Ćitić kaže da ih o iseljenju niko zvanično nije obavestio već je juče telefonski pozvan u Policijsku upravu u  Užicu gde su mu to saopštili inspektori koji su ga između ostalog pitali da li u kući ima oružja.

Branislav Ćitić i Ćerka Ružica

Cela kuća Ćitića prodata je po odluci suda na trećoj licitaciji 6. decembra prošle godine za 6,2 miliona dinara Branislavljevom ujaku britanskom državljaninu Zoranu Nikačeviću čiju trećinu nasledstva kuće Ćitići nikada nisu osporavali i koju su kako kažu želeli da otplaćuju na rate ili nadomeste na neki drugi način, ali sa stranom u sporu nisu mogli da postignu dogovor, jer je ona to odbijala.

-Sve što je prethodilo rešenju o iseljenju je u vezi je sa kriminalom i korupcijom, u sudstvu i u svemu. Kome god smo se obratili naišli smo na zatvorena vrata. Moja supruga je tužila izvršitelja Đorđa Dogandžića da ne sme da je uznemirava dok se spor ne okonča. Obratili smo se i Agenciji za borbu protiv korupcije – kaže Branislav i podseća  da Ćitići nisu bili obavešteni ni o licitaciji kada je prodata kuća 6. decembra prošle godine.

Ćitić navodi da je ujaku koji živi u Engleskoj nudio prizemlje da ga proda i naplati se, ali je on to odbijao želeći celu kuću koju je na licitaliji i kupio za 6,2 miliona dinara odnosno za polovinu iznosa na koliko je procenjena od strane licenciranog procenitelja, dok  kuća izgradjena 1926. godine prema proceni Poreske uprave i na koju Branislav plaća  porez  vredi 45.000 evra.

Izvršitelj i Gordana Ćitić

-Sve se ovo  dešava uz korupciju. Taj Zoran Nikačević je svetski milioner i može sve da kupi – kaže Branislav koji je po odlasku pomoćnika izvršitelja ispričao novinarima da je srpski Oskarovac Stiv Tešić koji je sa porodicom stanovao u prizemlju nekadašnje Prestolonaslednikove ulice, a sada Vidovdanske 35 odrastao sa njegovim ujakom Zoranom.

Polovinom pedesetih Stiv je otišao u Ameriku, a Zoran u Englesku. Kada su “Večernje novosti” inicirale postavljanje spomen-ploče kao većinski vlasnik to sam dozvolio. Međutim Zoran nije dozvolio postavljanje zato što su svi vlasnici morali da se slože tako da je spomen-ploča postavljena ne na kući nego u ulici  – podsetio je Ćitić.

Pomoćnik izvršitelja Filip Vitić danas nije želeo da medijima pruži izjavu i pravno tumačenje poteza i šta posle njega sledi uz obrazloženje da dok traje  spor ne daje izjave.

Ostavite odgovor