Pocetna Bajina Bašta Uhapšeno 10 osoba osumnjičenih za trgovinu uticajem

Uhapšeno 10 osoba osumnjičenih za trgovinu uticajem

3871
3
Podelite
foto: ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su 10 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Policija je uhapsila B. B. (1991) iz Beograda, N. Ć. (1987), Z. D. (1966) i N. D. (1988) iz Prijepolja, I. I. (1979), A. I. (1986) i A. R. (1986) iz Užica, M. M. (1984) i D. P. (1987) iz Kosjerića i M. V. (1986) iz Bajine Bašte.

Sumnja se da je B. B., tokom 2018. i 2019. godine, izvršio sedam krivičnih dela trgovina uticajem, tako što je od više lica uzeo ukupno 28.450 evra i 250.000 dinara, da bi uticao na svog oca koji je odgovorno lice jednog zdravstvenog centra u zapadnoj Srbiji da ih zaposli u tom zdravstvenom centru.

Sumnja se da su sa B.B. ostali osumnjičeni, koji su mu predavali novac, sačinjavali lažne ugovore o pozajmici, kao garanciju da će on uticati na oca.

Osumnjičenom B. B. je određeno zadržavanje do 48 časova, i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, dok će ostali osumnjičeni biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

3 Komentari

 1. Niko nema komentar a lepo piše u gradu na Djetinji.
  Imate pravo jednom da pogađate o kome se radi ali gospoda su lekari pa svi ćute.
  Ne daj Boze da im zatrebace.
  Meni bagra ne treba.
  Tata ti se zapitaj gde si proveo život kad si tako vaspitao dete. Direktor ZC a pao na ispitu roditeljstva.
  Ili možda gresim
  Slobodno me ispravite i kritikuje.
  JA NISAM NIKAD BIO NJIHOV

  • Gospodine Pedja nije stvar vaspitanja nego karaktera osumnjocenog,osumnjiceni je svoj covek sa skoro 30 godina.Kao sto vidimo on je rdjav.Ne delimo misljenje oko istog.Ocigledno da reč VASPITANJE ne tumacimo svi na Isti i jedini pravi nacin.Toliko od mene.

 2. Narod je ubijen u pojam, niko se vise i ne opire ludilu!
  Decenije i slobodno se moze reci – vekovi ratova, terora, straha, beznadja i borbe za goli zivot na ovom ugnjetavanom prostoru, uz sve sksperimente sa sistemima i ideologijama, te redovnim ciklicnim rusenjem sistema vrednosti, ostavili su dubok trag na mentalitet i psihu ovog naroda.
  Zveri to osecaju i sve su krvolocnije!
  Stradace jedino u medjusobnim obracunima oko plena!
  U medjuvremenu deca odlaze (jedini izlaz – evakuacija), prosecna starost (stvarna) ide ka 50 godina – nece imati ko da sahranjuje, a kamo li da leci!
  A za pomenute lokalce da li uopste treba komentar? Ja mogu da napisem, ali nece objaviti.

Ostavite odgovor