Pocetna Društvo Prenos osnivačkih prava aerodroma Ponikve

Prenos osnivačkih prava aerodroma Ponikve

728
0
Podelite

Predsednik Gradske skupštine Užica zakazao je 35. sednicu gradskog parlamenta za petak 20. septembar. Na sednici će se između ostalog naći imenovanje novih gradskih većnika zbog podnetih ostavki kao i odluka o prenosu osnivačkih prava Grada Užica na Republiku aerodroma Ponikve.

Članice Gradskog veća Užica Dunja Đenić (SDP), zadužena za resor životne sredine i Katarina Ostojić (PUPS) koja je bila član Veća za  vanredne situacije podnele su ostavke 10. septembra ove godine kako se navodi iz ličnih razloga. Na ove funkcije  predloženi su magistar tehničkih nauka Nada Jovičić (SDP) za sektor ekologije i diplomirani ekonomista Sreten Selaković (PUPS) za resor vanredne situacije. Usvajanje podnetih ostavki i imenovanje novih članova Gradskog veća nalazi se na dnevnom redu sednice Gradske skupštine Užica koja je zakazana za petak 20. septembar ove godine.

Pred odbornicima će se i naći odluka o prenosu udela i osnivačkih prava nad Javnim preduzećem „Aerodrom Ponikve“ Užice na Republiku Srbiju. Grad Užice prenosi Republici Srbiji svoj udeo u osnovnom kapitalu, kao i sva osnivačka prava nad Javnim preduzećem „Aerodrom Ponikve” Užice. “Danom preuzimanja osnivačkih prava od strane Republike Srbije prestaju prava grada Užica, kao osnivača, u pogledu imenovanja direktora, predsednika i članova Nadzornog odbora kao i druga prava predviđena Odlukom o osnivanju javnog preduzeća za upravljanje aerodromom ”Ponikve” u Užicu i obavljanje aerodromskih usluga”, kaže se u odluci i dodaje da “danom preuzimanja osnivačkih prava od strane Republike Srbije prestaje obaveza finansiranja JP ”Aerodrom Ponikve” Užice od strane grada Užica”.

Pored drugog rebalansa budžeta na dnevnom redu je i usvajanje dopune plana i priograma i poslovanja “Dubokog” i JKP “Bioktoš” i sredstava  dobijenih na osnovu realizacije prekograničnog projekta koji se odnosi na selekciju otpada.    Predviđeno je i usvajanje nekoliko urbanističkih planova među kojima Generalne regulacije – centralni deo i Plana detaljne regulacije “Stari grad”.  Sednica užičkog parlamenta počinje u 10 časova.

Ostavite odgovor