Pocetna Društvo Asfaltiranje u Zlakusi

Asfaltiranje u Zlakusi

816
0
Podelite

U toku su završni asfalterski radovi na putnoj infrastrukuturi u Zlakusi, ali kako navodi Nikola Maksimović direktor JP Užice razvoj, iako se građevinska sezona približava kraju, ukoliko vremenski uslovi to dozvole planirano je da se uradi još puno posla.

„Nadamo se da ćemo završiti sve ugovorene poslove u gradskim i seoskim mesnim zajednicama. Trenutno u Zlakusi završavamo radove na izgradnji tri putna pravca u dužini oko 900 metara. Završen je put ka Vranjači, zatim put ka groblju, a danas završavamo i putni pravac u dužini oko 330 metara u Šunjevarićima. Ukupna vrednost svih ovih radova iznosi oko 4,5 miliona dinara. Potpornim zidovima smo pokušali da proširimo put u Šunjevarićima kako bismo omogućili kako sugrađanima tako i turistima da se bezbednije i lakše kreću“, naveo je Maksimović.

Maksimović je naveo da se, osim u Zlakusi, trenutno radi na izgradnji i rekonstrukciji putne infrastrukture u Karanu, zatim na Tari, na Bnovskom putu u Drežniku i u gradskim mesnim zajednicama Rosulje i Turica.

„Mesna zajednica Zlakusa uz pomoć Grada konstantno radi na poboljšanju putne infrastukture. Sada smo udruživanjem sredstava građana ovog naselja, koji broji negde oko 60 domaćinstava, sa budžetskim sredstvima Grada uspeli da završimo deonicu u dužini oko 330 metara. Ovaj put Potpeće-Zlakusa je vrlo bitan jer ga koristi veliki broj građana, tu su i turisti, kao i turistički autobusi koji idu prema Potpećkoj pećini, Terzića avliji, pa je stoga neophodno dodatno ga proširiti na mestima gde treba“, rekao  je predsednik Mesne zajednice Zlakusa Velimir Šunjevarić.

Ostavite odgovor