Pocetna Sport Trka za srećnije detinjstvo

Trka za srećnije detinjstvo

1688
0
Podelite

U organizaciji Crvenog krsta Užice, u okviru dana grada, i u saradnji sa Sportskim savezom Užice, AK Mladost, JP Veliki park,  danas je na Gradskom stadionu održana 28. po redu “Trka za srećnije detinjstvo”. Učestvovalo je 1256 učenika užičkih osnovnih i srednjih škola.

Danilo Starčević iz Crvenog krsta Užice naglašava da je ova trka tradicionalna aktivnost koja ima za cilj pre svega promovisanje zdravih stilova života:

-Danas u 21. veku deca su pretežno zatvorena u kući, posvećena računarima, svim tim elektronskim medijima i slabo se i kreću pre svega. Ovo je jedna od prilika da malo rekreativno probaju sport, osete ga, pa možda se neko kasnije i zaljubi i pređe u neke profesionalnije sportske vode.

Dragiša Kuzmanović generalni sekretar Sportskog saveza Užice istakao je da je ovo jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija:

-Značaj ovog takmičenja je što su sa ovog takmičenja iznikli apsolutno svi vrhunski atletičari, što su svi vrhunski spotisti, odbojkašice, automobilisti, fubaleri, karatisti, svi ponikli sa ovog takmičenja.Današnji krost je bio najmasovniji do sada, vreme nas je poslužilo i idemo ka tome da se što više dece i mladih bavi sportom. Nije važno da li će biti rekreativci ili profesionalni sportisti, važno je da se bave sportom. Užice je grad sporta, a ovo je podneblje trčanja.

Stefanija Irić je pobednica u konkurenciji devojčica četvrti razred. Kaže da je od malena zavolela trčanje:

-Volim da trčim i pre nekoliko meseci sam počela da treniram atletiku. Samo uporno vežbanje može dovesti i do dobrog rezultata. Prošle godine sam bila druga, a evo sada sam osvojila zlatnu medalju.

Dunja Vukajlović je pobednica u konkurenciji devojčica prvi razred:

-Prvi put se takmičim i stvarno je super. Trenirala sam balet i gimnastiku, a atletikom se ne bavim. Vežbali smo u školi i nema tu neke posebne taktike, prosto brza sam i to je to.

Rezultati: predškolci, devojčice: 1. Laketić, 2. Simović, 3. Gogić. dečaci:1.Tejić, 2. Burlić, 3. Novaković. Prvi razred devojčice: 1.Vukajlović, 2. Ristanović, 3. Antić. dečaci: 1. Radovanović, 2. M. Basur, 3.Nikolić. Drugi razred, devojčice: 1.Ristanović, 2.Tešić, 3.Kulašević. dečaci: 1.Terzić, 2. Stojanović, 3.Vuković. Treći razred: devojčice 1. Despić, 2. Božović, 3. Petrović, dečaci: 1. Z. Basur, 2.Koldžić, 3. Marjanović. Četvrti razred, devojčice: 1. Irić, 2. Rakić, 3. Pejić. dečaci: 1. Andrić, 2. Zarić, 3. Jovanović. Peti razred, devojčice: 1. Aćimović, 2. Sokić, 3. Ivanović. dečaci: 1. Virić, 2. Jovanetić, 3. Šmakić. Šesti razred, devojčice: 1. Ćosić, 2. Kokorović, 3. Jokić. dečaci: 1.Lekić, 2. Starčević, 3. Šunjevarić. Sedmi razred, devojčice: 1. Vučićević, 2. Zarić, 3. Vujović. dečaci: 1. Nikolić, 2. Demirović, 3. Vučić. Osmi razred, devojčice:1. Marković, 2.Žunić, 3. Bogdanović. dečaci: 1. Aćimović, 2. Popović, 3. Todosijević. Srednjoškolke I i II godina: 1. Tošić, 2. Bogićević, 3. Borović. Srednjoškolci I i II godina: 1. Simić, 2. Savičić, 3. Popović.

 

Ostavite odgovor