Pocetna Društvo Spasite nas od zaraze!

Spasite nas od zaraze!

738
1
Podelite

Godinu dana stanari zgrade u Omladinskoj 46, na Megdanu mole za pomoć i spas od zaraze koja dolazi od izlivanja fekalija u podrumskom delu njihove stambene zajednice. Problem je kažu nastao kada su dobili susednu zgradu u ulici Vukole Dabića 13. Navode da fekalna voda od čijeg smrada leti ne mogu da otvore prozore dolazi iz susedstva i stiže preko kišnih odvoda i podrumskog prozora na dno njihove zgrade.

Jedan od stanara Zoran Milutinović priča da su mnogo puta kucali na vrata nadležnih, pisali zahteve, ali se problem samo konstatuje, a ne rešava. Ekipe dodju, ispumpaju fekalnu vodu i od tada započinje novi ciklus  punjenja podruma kanalizacijom.

– Naš ulaz ima dvanaest stanova. Godinu dana se suočavamo sa izlivanjem kanalizacije u naš podrum. Kao zbor stanara pisali smo zahtev gradskoj upravi, komunalnoj inspekciji, ali nema vajde. Oni izadju, konstatuju problem, daju nalog dotičnoj zgradi da reši problem koji oni ne reše i tako stalno – navodi Milutinović. Na naše pitanje da li postoji sumnja da iz susedne zgrade fekalije dolaze preko kišne kanalizacije, Milutinović odgovara da to ne može da potvrdi bez izveštaja “Vodovoda”.

– Sigurno je nešto loše odrađeno kada naša zgrada ima problem koji ranije nije imala. Zahtevamo da se to istraži kako bismo se  rešili zaraze, jer od smrada iz podruma ne možemo da dišemo. Obraćali smo se komunalnoj inspekciji pismeno dva puta, Gradskom veću Užica jednom pismeno i pismeno Sistemu 48. Mislim da je to sasvim dovoljno da reše naš problem – navodi jedan od stanara zgrade u Omladinskoj 46 na Megdanu koja ima ozbiljan problem.

Dodajmo da se fekalne vode preko šahta ispred ove zgrade odvodom ulivaju u Đetinju. Na potezu od nekadašnje “Cvete Dabić” do Velikog parka prema nekim podacima postoji oko sedamdeset raznih uglavnom kanalizacionih odvoda u reku od kojih je “Vodovod” nadležan samo za četiri.

Podrum zgrade u Omladinskoj 46 i juče je bio poplavljen fekalnom otpadnom vodom visine oko desetak centimetara. Većina stanara ukazuje na opasnosti po zdravlje, posebno dece, jer se zaraza preko obuće stepeništem može preneti u stanove.

Uskoro će se obratiti i Zavodu za javno zdravlje i pitati za mere zaštite i mogu li im na bilo kakav način pomoći.

1 komentar

Ostavite odgovor