Pocetna Društvo Doprinos opštem dobru

Doprinos opštem dobru

1070
0
Podelite

Fondacija Live Rich donirala je novčana sredstva kojim će biti u potpunosti isfinansirane sve redovne aktivnosti Savetovališta za žene sa invaliditetom obolele od raka dojke „Jefimija“ u oktobru, mesecu borbe protiv raka dojke.

-Ova saradnja je veliko zadovoljstvo, jer i naša fondacija i savetovalište doprinose istoj vrednosti, opštem boljitku. Ono što imamo delimo sa zajednicom i sa drugima.– istakla je Marija Ždero, upravitelj Fondacije Live Rich i izrazila nadu da će sa „Jefimijom“ sarađivati i u budućnosti, u kontinuitetu.

Ovo je druga donacija Live Rich. Prva je bila prošle godine, takođe, u oktobru, kada je fondacija donirala opremu za prezentaciju i laptop koja olakšava rad „Jefimije“.

Slavica Simić, predsednica Upravnog odbora Savetovališta zahvalila se Fondaciji Live Rich i istakla da je inicijativa za donaciju potekla, kao i prošle godine od Fondacije što govori o želji da se doprinose opštem dobru.

Po njenim rečima, iz donacije Live Rich biće isfinansirane aktivnosti „Jefimije“ iz redovnog servisa, pre svega, iskustvena podrška u bolnici ženama koje su operisane, dežurstva u prostorijama Savetovališta dva dana u sedmici – za psihološko i emocionalno zbrinjavanje, ali i pružanje informacija koje mogu da umire paniku, da oslobode od straha i pruže uvid u to koji su sledeći koraci koji će se dešavati u lečenju.

„Jefimija“ raspolaže izvesnim brojem perika od prirodne dlake i većim brojem proteza koje žene mogu da pozajme. Pruža i informativno zdravstvenu i psihološku podršku koja se ogleda u organizovanju zdravstvenih i psiholoških radionica, a cilj je bolji kvalitet života korisnica. Jedan od servisa je i individualna psihoterapija sa korisnicama, kao i preventivna predavanja. Od ove godine „Jefimija“ učestvuje u „Trci za zdravlje“ u Beogradu.

Od kada postoji kroz „Jefimiju“ je prošlo preko 10.000 korisnica iz užičkog kraja, ali i Srbije i regiona, jer se sa njima kontaktira i daje im se iskustvena podrška preko skajpa i telefona. Trenutno ima preko 300 redovnih članica.

Nada Simeunović, članica tima „Jefimija“, operisana je pre skoro 20 godina. Pruža iskustvenu podršku u bolnici i u samom Savetovalištu.

-Smatram da smo mi žene koje smo prošle bolest najvažnija karika u prvom momentu kada se žena operiše, odnosno, odmah posle operacije. Ona nam veruje jer zna da smo mi prošle sve ono što će ona tek proći. Dok god budem mogla, neću odustati od rada u „Jefimiji“, a donacija Live Rich-a je veoma značajna jer nam pomaže da nastavimo svoje aktivnosti – ističe Nada Simeunović.

Ostavite odgovor