Pocetna Društvo Slava lekara i sumiranje rezultata u ZC Užice

Slava lekara i sumiranje rezultata u ZC Užice

1180
0
Podelite

Zdravstveni centar Užice obeležio je slavu lekara Sveti Vrači u prisustvu zdravstvenih radnika, predstavnika grada, privrednika i saradnika.

Dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice sumirajući rezultate za ovu godinu istakao je da su bogatiji za opremu koju je Ministarstvo zdravlja i Vlada Srbije opredelila za Opštu bolnicu Užice.

-Za godinu dana uloženo je oko 1,5 milion evra u bolnicu, kao i u radne jedinice Zdravstvenog centra Užice. Kvalitet rada ustanove čini kadar, oprema i prostor a već godinama ulažemo u kadar kroz specijalizacije i primamo određeni broj lekara. Ministarstvo je to prepoznalo kao i nove metode koje uvodimo u rad, a sve na dobrobit naših pacijenata-objasnio je dr Božović.

Za projekat razvoja zdravstvene zaštite u domovima zdravlja odobrena su sredstva u iznosu od oko 17 miliona dinara. Tako da će pet domova zdravlja u okviru Zdravstvenog centra Užice dobiti opremu u vrednosti do 3,5 miliona dinara.

– I lokalna samouprava je prepoznala potrebe i raspisala je konkurs za rekonstrukciju urgentnog centra. Projekat će biti predat Kancelariji za javna ulaganja u okviru koga ćemo aplicirati za novi skener, ultrazvučne i endoskopske metode-naveo je direktor Božović.

I u budžetu grada za narednu godinu biće opredeljeno više sredstava za zdravstvo, a u planu je i izgradnja ambulantno-polikliničkog bloka što bi omogućilo kvalitetnije uslove za pacijente i zaposlene.

Dr Božović podsetio je da tokom ove godine urađeno je više operacija sa stručnjacima iz zemlje i sveta u saradnji sa užičkim lekarima. Primera radi prvi put su juče obavljene i intervencije u kardiologiji sa lekarima iz Kliničkog centra Niš.

Dodajmo da je u kvaru skener u užičkoj bolnici, a za zamenu cevi potrebno je 10 miliona dinara za koju je Ministarstvo zdravlja je raspisalo tender i odobrilo sredstva.
U bolničkom krugu biće proširen i parking za oko 2000 kvadrata prema “Klekovači”, a u planu je da sve bude završeno do kraja ove godine.

Ostavite odgovor