Pocetna Politika “Uzbuni se” i prijavi korupciju!

“Uzbuni se” i prijavi korupciju!

1136
0
Podelite

Užički Savez za Srbiju pozvao je građane da se priključe akciji “Uzbuni se” i prijave kriminal i korupciju na zaštićeni mejl uzbunise@protonmail.com  ili na besplatan telefon 0800-000-205 radnim danima od 8 do 16 časova.

Poverenica Narodne stranke Ivana Parlić kaže da sugrađani koji su svedoci kriminala, korupcije i drugih zloupotreba, a žele to da prijave nisu sami i da je Savez za Srbiju formirao pravni tim sastavljen od iskusnih advokata koji će u svakom trenutku potencijalnim uzbunjivačima pružiti pravnu pomoć.

-Poverenje sugrađana u institucije je jako krhko ili ne postoji, a zemlja je pod opasnom stegom SNS-a. Ta partijska hobotnica i bezakonje isisava život iz naše zemlje i smatramo da niko ne bi trebalo da ostane po strani i zato ohrabrujemo naše sugrađane da pruže otpor bezakonju, kriminalu i korupciji kao najvećoj bolesti našeg društva – rekla je Parlić uz napomenu da i nečinjenjem možemo biti saučesnici u zločinu zvanom korupcija.

Ona je navela da je politička moć kod građana koji ne moraju da okreću glavu od kriminala i korupcije, da budu botovi i partijski poslušnici već slobodni ljudi.

-Na primeru uzbunjivača Aleksandra Obradovića vidi se da postoji određen broj slobodnih i hrabrih ljudi koji ne pristaju da Srbija bude partijski plen. Verujem da jača svest o tome šta je javni interes, opšte dobro, saosećanje i rodoljublje – navela je predstavnica SZS uz reči da su nezavisne institucije i pravna država potrebni građanima i da država nije jedan čovek.

Užički Savez za Srbiju koga čine Demokratska stranka, Dveri, Narodna stranka i Stranka slobode i pravde najavio je za subotu 23.  novembar akciju u okviru kampanje bojkota izbora.

U Užicu će na nekoliko punktova u gradu biti postavljeni štandovi, građanima će biti deljeni flajeri i u direktnom razgovoru pružana objašenjenja zašto je bojkot neophodan  u situaciji kada  nema slobodnih izbora bez slobode u društvu.

Potpredsednik užičkog DS-a Željko Bacetić rekao je na pres konferenciji da će protesta u Užicu biti, ali da će SZS sačekati momenat kako oni ne bi suviše rano krenuli s obzirom da se očekuju zanimljiva dešavanja na proleće.

– Gradska vlast može daleko bolje raditi. Za sedam godina osim izgradjenog kružnog toka i malo “pločica” upitno je šta bi se dešavalo ukoliko vlast predvođena SNS-om produži mandat – rekao je Bacetić kritikujući učinak vlasti u Užicu.

Bojkot rada gradskog parlamenta od strane opozicionih odbornika  Saveza za Srbiju biće nastavljen, rečano je danas, a na konferenciji su pored Parlić i Bacetića  govorili i Bojan Mitrović, Narodna stranka, Vladimir Ristović iz Dveri i Nebojša Kostić iz Stranke slobode i pravde.

Ostavite odgovor