Pocetna Ekonomija Neophodno doneti Tarifnik

Neophodno doneti Tarifnik

522
0
Podelite

U Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga u Užicu održana je V sednica sekcije za računovodstvene poslove Zlatiborskog upravnog okruga.

Na sednici su razmatrane aktuelne teme iz delokruga rada računovodstvenih agencija. Zbog novina u novom Zakonu o računovodstvu i drastičnih promena koje su se desile u poslednjoj deceniji a koje su uticale na proširenje obima i vrsta poslova koje obavljaju računovodstvene agencije, nametnulo se pitanje vrednovanja pojedinačnih računovodstvenih usluga.

Članovi sekcije razmatrali su predlog parametra za definisanje minimalnih tarifa knjigovodstvenih usluga. Radmila Nikolić, predsednik sekcije, istakla je da je za očuvanje  struke i kvaliteta računovodstvenih usluga neophodno doneti predloženi Tarifnik. Na ovu temu izneto je više različitih mišljenja, komentara i predloga. Dogovoreno je da se predloženi dokument dostavi svim agencijama sa područja RPK Užice elektronskim putem kako bi mogli da se izjasne i daju svoje mišljenje.

Kako kažu u RPK Užice, problem u primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, inicijative pokrenute preko PKS i problemi kadrova u računovodstvu bile su ostale teme koje su razmatrane na sednici sekcije.

Ostavite odgovor