Pocetna Društvo Novac za uvođenje jednog šaltera

Novac za uvođenje jednog šaltera

666
0
Podelite

Grad Užice je među šest lokalnih uprava kojima će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodeliti bespovratna sredstva za uvođenje „jednog upravnog mesta“, objavio je finansijski portal „Kamatica“. Uvođenje ovog jednošalterskog sistema, omogućiće građanima da na jednom mestu završe sve poslove sa lokalnom upravom.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Užicu će dodeliti osam miliona dinara, opštinama Kuršumlija i Stara Pazova 8,5, Gornjem Milanovcu 7,5, opštini Vlasotince 6,5, Rači šest miliona dinara, što je ukupno 45 miliona dinara. Odluka je objavljena u Službenom glasniku.

Naime, Ministarstvo je 4. oktobra objavila javni poziv za dodelu ovih sredstava. Zahteve je blagovremeno dostavilo 14 jedinica lokalne samouprave i gradskih opština, od čega jedan broj nije ispunjavao uslove. Kriterijumi za utvrđivanje predloga o raspodeli sredstava bili su, između ostalog, odgovarajući stepen tehničke opremljenosti, postojanje odgovarajućeg fizičkog prostora, korišćenje modela administrativnih postupaka na lokalnom nivou objavljenih na veb prezenatciji Stalne konferencije gradova i opština, korišćenje informacionog sistema eZUP, obavezno kofinansiranje u minimalnom iznosu od 10 posto od odobrenog iznosa sredstava i drugi. Sredstva za podršku biće realizovana za formiranje i opremanje jedinstvenog upravnog mesta i nabavku neophodnih tehničkih sredstava. Kontrolu namenske upotrebe sredstava, na osnovu izveštaja o realizaciji ovog programa po korisnicima, obaviće Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Predviđeno je da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa lokalnim samoupravama i gradskim opštinama kojima su dodeljena sredstva, zaključi ugovor o dodeli sredstva kojim će se detaljno regulisati međusobna prava i obaveze ugovornih strana.

Ostavite odgovor