Pocetna Društvo Predstavljene novine Zakona

Predstavljene novine Zakona

583
0
Podelite

U RPK Zlatiborskog upravnog okruga, generalni sekretar Saveza računovodja i revizora Srbije, dr Pero Škobić, održao je prezentaciju kojom su predstavljene novine Zakona o računovodstvu i promene uslova rada računovodstvenih agencija.

Novine u Zakonu koji obavezuju računovodje za sticanje profesionalnih znanja predstavljaju osnovu i okosnicu budućeg rada u ovoj delatnosti. Savez računovodja i revizora Srbije je nacionalna asocijacija preko koje se mogu steći znanja za profesionalnog računovodju. U roku od tri godine, koliko traje prelazni period, osnivač, odnosno vlasnik računovodstvene agencije mora imati bar jednog zaposlenog sa stečenim profesionalnim znanjem kod nacionalne asocijacije.

Dr Pero Škobić upoznao je prisutne sa pogodnostima koji imaju članovi Saveza računovodja i revizora Srbije u pogledu dobijanja stručne literature, kontinuiranih obuka i redovnih konsultacija. Učlanjenjem u Savez računovodja i revizora Srbije, računovodstvene agencije istovremeno postaju i članovi Medjunarodne asocijacije računovodja i Evropske asocijacije računovodja.

Ostavite odgovor