Pocetna Društvo Sportsko-rekreativni centar poklon Harbina Užicu

Sportsko-rekreativni centar poklon Harbina Užicu

2145
0
Podelite

Delegacija kineskog grada Harbina uložila je oko 300 000 evra za uređenje i opremanje sportsko-rekreativnog centra na Pori. Predsednik gradskog narodnog kongresa Džao Ming i gradonačelnik Tihomir Petković svečano su otvorili fudbalski i košarkaški teren, a zatim su posadili drvo prijateljstva u dvorištu vrtića na Pori.

Užice i Harbin zbratimljeni su gradovi od prošle godine i posle otvaranja vrtića Jihao Mama Vong i Parka prijateljstva na Pori kineski prijatelji odlučili su da opreme i sportske terene.

-Kontakt sa predstavnicima Harbina uspostavljen je zahvaljujući angažovanju naše velike kineske prijateljice Linde Vong, predsednice Jihai grupe koja je poklonila veliku donaciju za završetak vrtića na Pori koji sada nosi njeno ime, kao i Nikole Selakovića,generalnog sekretaru predsednika republike Srbije. Posle bratimljenja predstavnici Harbina odlučili su da opremanje terena bude poklon u funkciji sportskih aktivnosti za najmlađe stanovništvo Pore-rekao je gradonačelnik Tihomir Petković.

Na kraju svog obraćanja Petković se zahvalio na kineskom jeziku delegaciji Harbina na poklonu.

Moderna oprema stigla je u kratkom roku i Pora sada ima teren za fudbal sa veštačkom travom,  košarkaški teren, postavljeni su električni stubovi u znaku kineske kulture, sprave za vežbanje i  ograda.

-Drago mi je što predstavljam Harbin i što sam došao u Užice. Sada vidim da je sve urađeno što je dogovoreno i to predstavlja simbol prijateljstva naša dva bratska grada.Nadam se budućoj saradnji u mnogim oblastima. Harbin se nalazi na severu Kine i poznati smo po Festivalu leda-istakao je Džao Ming, predsednik gradskog narodnog kongresa pozivajući Užičane da posete ovaj kineski grad.

U Harbinskoj ulici fudbaleri Slobode uručili su predsedniku kongresa Mingu dres sa brojem 10, a zatim mu pokazali i mural.

U dvorištu vrtića Jihao Mama Vong na Pori posađeno je drvo prijateljstva a mališani su izveli prigodan program.

Harbin je zbratimljen sa još oko 60 gradova u svetu ali Užice je među nekoliko gradova koji su dobili ovako vredne poklone.

Dodajmo, da se kineski jezik sada uči u pet užičkih vrtića.

Ostavite odgovor