Pocetna Društvo Novi Program za početnike u biznisu

Novi Program za početnike u biznisu

662
0
Podelite

U Regonalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga u Užicu, 26. novembra, u utorak, biće održan Info dan povodom predstavljanja Start Up „Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja“, namnjenog  novoosnovanim preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima, mikro i malim privrednim društvima starosti do dve godine, kao i svima koji su zainteresovani za otpočinjanje sopstvenog biznisa i razvoj poslovanja

„Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja“ novi je nacionalni progrm podrške, aktivan od 31. oktobra ove godine i predstavlja snažan razvojni podsticaj privredi Srbije.

Ovaj Program podrške koji je usvojila Vlada Srbije proistekao je kao rezultat aktivnosti definisanih Memorandumom o saradnji Vlade Srbije i Nemačke razvojne banke (KfW) iz 2018. godine. Realizovaće ga Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Fondom za razvoj, uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KfW) i Privredne komore Srbije kao partnera u implementaciji. Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 300.000.000 dinara.

„Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja“, kako se navodi u obaveštenju iz RPK Užice, obuhvata sve ključne aspekte podrške neophodne za uspeh Start Up projekata. Cilj ovog programa podrške, Za partnerske banke izabrane su Raiffeisen banka, UniCredit banka i Banka Poštanska štedionica s ciljem da se doprinese stvaranju stimulativnog ambijenta za početnike u poslovanju, unapređenju uslova poslovanja u sektoru MMSP i preduzetništva i otvaranju novih malih i srednjih preduzeća i preduzetničkih radnji, u skladu sa strategijom Vlade Srbije.

Država je i do sada, u proteklih par godina, uspešno podržavala početnike u biznisu, što najbolje potvrđuje iznos opredeljenih kredita i bespovratnih sredstava. Sada se po prvi put u kreditiranju početnika u biznisu uključuju i komercijalne banke čime se značajno proširuje dostupnost podrške. Ovaj program nudi rešenje za poslovne ljude sa dobrom poslovnom idejom koji nisu mogli da ispune  uslove za finansiranje projekata.

Informacija o Programu, kao i dokumentacija neophodna za učešće u Programu, mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva privrede https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-kredite-obezbedjene-garancijom-fonda-za-razvoj-i-ucestvovanje-u-besplatnoj-obuci-u-skladu-sa-programom-promocije-preduzetnistva-i-samozaposljavanja/ i sa sajta Privredne komore Srbije https://pks.rs/komorske-usluge/start-up.

Ostavite odgovor