Pocetna Društvo Prva vožnja Plavim vozom do Užičke republike

Prva vožnja Plavim vozom do Užičke republike

937
0
Podelite

Prva grupa turista doputovala je od Beograda do Užica Titovim Plavim vozom. Ovo atraktivno putovanje u vozu “moći i tajni” izazvalo je puno emocija kod mlađih ali i starijih, oko stotinak putnika. Oni su iz različitih krajeva Srbije, Slovenije, ali i Japana, Kine…

Ova prva turistička vožnja za građane osmišljena je po rečima Maje Vermezović, člana Gradskog veća za turizam kao “integrisani proizvod koji će građanima omogućiti da borave u Užicu, da posete Kadinjaču, Hidrocentralu, Stari grad, Narodni muzej gde je stalna postavka Užičke republike…”

Iz Srbijavoza ističu da su u planu putovanja jedanput mesečno u zavisnosti od interesovanja moguće su i češće vožnje. Povratna karta košta 5900 dinara, a pored toga putnici se opredeljuju da li će u okviru aranžmana prenoćiti na Zlatiboru ili Beloj Zemlji.

Plavi voz odiše luksuzom, a na svoje prvo putovanje krenuo je 1959.godine. U njemu je Tito putovao sa više od 60 lidera i istaknutih ličnosti. Poslednji put u Užice je došao Plavim vozom 1979.godine do Krčagova da bi prisustvovao otvaranju Memorijalnog kompleksa na Kadinjači.

Voz će u Užicu na teretnoj stanici biti do sutra kada će u 17,45 časova vratiti turiste u Beograd.

Ostavite odgovor