Pocetna Čajetina Širi se krug “Zlatkinih” poštovalaca

Širi se krug “Zlatkinih” poštovalaca

1037
0
Podelite

Mlekara “Naša Zlatka” iz Krive Reke počela je sa radom u oktobru 2017. godine. Ona je kruna evropskog projekta “Od mleka sa naših planina” koji je opština Čajetina i “Zlatiborski eko agrar” realizovao sa  crnogorskom opštinom Plav..  Kvalitetom svojih proizvoda do sada je osvojila na desetine restorana, ugostiteljskih i hotelskih objekata  ne samo na Zlatiboru već i u Beogradu i drugim gradovima. Tajna je u sirovini i mleku vrhunskog kvaliteta koja stiže sa zlatiborskih padina i krajeva poput Jablanice i Stubla  netaknute prirode.  U “Našoj Zlatki” navode da mlekara trenutno dobro radi, da se povećao otkup mleka od njenog otvaranja, ali da je kapacitet  ograničen na 1500 litara mleka dnevno.

-Velika je potražnja za “Zlatkinim” proizvodima. Pored kajmaka i belog sira počeli smo proizvodnju sira sa dodacima, vlašca i tucane ljute paprike. Naši proizvodi su zastupljeni na Zlatiboru po restoranima i određenim marketima, potražnja je velika ali mi nemamo mogućnosti za sada da povećamo proizvodnju – kaže upravnik i glavni tehnolog mlekare iz Krive Reke Razumenka Beba Lučić. Ona dodaje da su ostvareni postavljeni ciljevi u saradnji sa malim proizvođačima čiji se broj stalno uvećavao u protekle dve godine.

Ništa nije slučajno pa ni “Zlatkin” uspeh. Trudili su se da na sajmovima potencijalnim kupcima  predstave svoje proizvode pre svega njihovu autentičnost i geografsko poreklo.  Krenuli su kao mini mlekara, ali koja zahvaljujući potražnji pre svega kvalitetnog sira i kajmaka prevazilazi trenutne kapacitete.

-U predhodnom periodu učestvovali smo na raznim sajmovima, i predstavljali naše proizvode i posetioci su imali samo pozitivne komentare. Sajmovi su od velikog značaja za nas, pored toga što predstavljamo naše proizvode, uvek naučimo nešto novo i stekneno novo iskustvo. Jedan od takvih sajmova je bio i međunarodni sajam hrane u Beogradu, gde smo imali razgovor i sa predstavnicima iz Rusije, koji su bili zainteresovani za naše proizvode. U planu je proširenje mlekare, povećanje kapaciteta i proširenje asortimana proizvoda – dodaje Lučić. Potreba za proširenjem kapaciteta je očigledna, ali to se u slučaju “Zlatke” nikada neće dogoditi na uštrb kvaliteta i tradicije dobrog zlatiborskog sira. To je razlog što proizvodi “Naše Zlatke” samo šire krug poštovalaca, a kravica “Zlatka” sa pakovanja proizvoda ove mlekare smeši se sve većem broju kupaca.

Ostavite odgovor