Pocetna Društvo Obuka za tematsko vođenje grupa

Obuka za tematsko vođenje grupa

387
0
Podelite

U Užicu će danas i sutra – 2. i 3. decembra, biti održana prva, od četiri dvodnevne obuke polaznika za tematsko vođenje grupa u okviru projekta „Novi život neolitskog nasleđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja – NeoLIFE“ koji kofinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina. Obuka se sprovodi u prostorijama konačišta „Grad“.

Gradovi Užice i Tuzla će, zajedničkom realizacijom četiri dvodnevne obuke, osposobiti deset vodiča za tematsko vođenje turističkih grupa u novoizgrađenom neolitskom naselju u klisuri reke Đetinje u Užicu i rekonstruisanom sojeničkom neolitskom naselju Panonika, u okviru kompleksa “Panonska Jezera” u Tuzli.

Obuke će, kako se navodi u saopštenju menadžeta za promociju, Miroslava Ivanovića, omogućiti izabranim kandidatima da unaprede svoje veštine koje se odnose na turističko vođenje grupe, komunikaciju i javni nastup i usvajanje specifičnih znanja vezanih za prezentaciju najranije istorije prekograničnog područja, uslova života i rada neolitskog čoveka koja će primenjivati u promociji područja i animaciji građana i posetilaca na oba ova lokaliteta.

Fokus obuke je praistorija i postanak ljudske vrste, neolitizacija i neolit centralnog Balkana, dok će obilaskom terena budućeg neolitskog naselja u Staparskoj banji, polaznici imati priliku da se upoznaju sa uslovima stanovanja u periodu neolita.

Naredna dvodnevna obuka, planirana je za početak iduće godine u Tuzli.

Projekat “Novi život neolitskog nasleđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja -NeoLIFE” zajedno realizuju gradovi Užice i Tuzla, Srednja umetnička škola Užice i Opština Milići.

Ostavite odgovor