Pocetna Društvo Prijem za Đurića i Vesnića

Prijem za Đurića i Vesnića

330
0
Podelite

U kabinetu gradonačelnika Užica priređen je prijem za paraolimpijca Nebojšu Đurića, osvajača bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u paraatletici u Dubaiju u disciplini bacanje kugle i Milovana Mikicu Vesnića, pobednika ovogodišnjeg šampionata TCR Istočna Evropa.

Pozdravljajući sportiste koji su Užicu doneli visoka sportska priznanja, gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da je Nebojšu Đurića sa rezultatom 12 metara i 15 centimetara delilo samo 10 centimetara od zlatnog odličja .

-Ogroman uspeh Nebojše Đurića s obzirom da je ovo Svetsko prvenstvo bilo najmnogoljudnije sa 1400 takmičara iz preko 120 zemalja – reči su užičkog gradonačelnika koji je čestitajući u ime Grada još jednom ponovio niz sjajnih uspeha člana atletskog kluba “Pora” medju kojima je i zlatna medalja u bacanju diska i srebrna medalja u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu.

Automobilski as Mikica Vesnić ove godine osvojio je šampionat Istočne Evrope, podsetio je gradonačelnik Užica navodeći i da su Vesnić i njegov  tim najuspešniji u ovoj disciplini, a on jedini vozač koji je osvajao ovaj KUP u zvaničnoj veziji.

Ovom prilikom upućene su čestitke predsedniku Paraolimpijskog komiteta Zoranu Mićoviću, Đurićevom treneru i treneru naše reprezentacije Nikoli Radovanoviću kao i predsedniku kluba “Pora” Milošu Zariću i sportistima uručeni prigodni pokloni.

Nebojša Đurić, nosilac svetske bronze uz  reči zahvalnosti rekao je da su  pred njim još veći izazovi naredne godine, Evropsko prvenstvo u Poljskoj i “glavno” Olimpijske igre u Tokiju i izrazio očekivanje da će biti postignuti dobri rezultati.

Milovan Vesnić zahvalio je na prijemu i uz reči da je iza njega još jedna uspešna godina i titula , jer je po prvi put jedan trkački tim iz Srbije uspeo da osvoji šampionsku titulu i da je u ovom tehnički zahtevnom sportu sreća bitna. Vesnić je po šesti put osvojiop titulu šampiona centralne Evrope ove godine i prvu put Istočne Evrope što je ogroman uspeh.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićević rekao je da je za sportiste godina na izmaku bila sjajna po ostvarenim rezultatima bilo da su u pitanju stonoteniseri ili strelci, atletičari koji su ponovili svoje uspehe sa trendom boljih rezultata.

-Imamo dobre izglede da se iz Tokija vratimo sa medaljama i pokušamo da ponovimo uspeh iz Rija – rekao je Mićović koji je dodao da će Evropsko prvenstvo u Poljskoj biti značajno za popunu kvota za Olimpijske igre u Tokiju uz napomenu da je veoma značajno što kompanija Tojota  obezbedjuje prevoz i podršku našim sportistima.

Ostavite odgovor