Pocetna Društvo Užički robotičari putuju u Šangaj

Užički robotičari putuju u Šangaj

681
0
Podelite

Zahvaljujući Fondaciji “Zajedno za mlade-Prof.dr Danica Grujičić” učenici Prve osnovne škole kralja Petra Drugog iz Užica otputovaće na Svetsko takmičenje iz edukativne robotike u Kini. U protekla tri meseca ova Fondacija prikupila je sredstva, nabavila robota učenicima za pripremu i obezbedila povratne karte i kompletan boravak za vreme takmičenja.

U timu užičkih robotičara su učenici Dragica Gavrilović, osmi razred, Luka Majkić i Andrej Stevanović, šesti razred, a sa njima putuje i njihov nastavnik informatike i računarstva Goran Bojović.

Svetsko takmičenje se održava 14 i 15.decembra, a učestvuje preko 10 000 takmičara iz celog sveta.

Radovan Novaković iz Fondacije naveo je da – za odlazak na takmičenje i sve troškove obezbeđeno je preko 4300 dolara. Cilj nam je da nastavimo da promovišemo prave vrednosti i da mladi razvijaju svoje talente-.

Učenici su se za takmičenje pripremali mesec dana i po njihovim rečima važno je da učestvuju i da pokušaju da ostvare uspeh.

Njihov nastavnik Goran Bojović ističe -da je velika konkurencija i da im je tokom priprema govorio da budu na takmičenju smireni i da najbolje mogu urade zadatke. Ovo će za njih biti veliko iskustvo, a oni imaju znanje  bez obzira na rezultat.-

Direktor škole Danijel Radević zahvalio se Fondaciji “Zajedno za mlade-Prof.dr Danica Grujičić” koja je omogućila da učenici ove škole učestvuju na ovom prestižnom svetskom takmičenju.

-Ponosni smo što će bez obzira na rezultat predstavljati školu, grad i državu. Bez obzira na rezultat želim da se lepo provedu i da upoznaju učesnike iz drugih zemalja.-

Podsetimo, užički osnovci su pobednici na državnom takmičenju iz robotike na osnovu čega su se plasirali na Svetsko prvenstvo iz edukativne robotike. Oni će se takmičiti u konkurenciji sa  osnovcima iz Amerike, Portorika, Tajvana, Japana, Španije, Turske…

Ostavite odgovor