Pocetna Društvo „Božićni trg“ otvoren

„Božićni trg“ otvoren

1285
1
Podelite

Večeras je drugu godinu za redom, uz zvuke gitara, zvanično otvorena manifestacija „Božićni trg“ na Trgu partizana u Užicu koja će trajati do 20. januara od 15 do 22 časa. Preko 20 programskih aktivnosti, namenjene i mladima i starima, koje su pripremili Kancelarija za mlade, Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“ i Grad Užice odvijaće se osim na Trgu partizana i na Maloj sceni Narodnog pozorišta.

Marija Maričić iz Kancelarije za mlade, već je za sutra, nedelju, 22. decembar, od 18 do 19 časova, najavila u Narodnom pozorištu besplatnu radionicu – Veče učenja novogodišnjih pesama sa Ignjatom, namenjena deci od 4 do 10 godina.

Osim sličnih programa, sve do četvrtka, 26. decembra, na Maloj sceni biće i pozorišnih predstava za odrasle. Inače, najave svih dešavanja u okviru manifestacije zainteresovani Užičani mogu videti na stranici koju „Božićni trg“ ima na internetu. Marija je podsetila da će tokom manifestacije biti organizovana i besplatna škola klizanja svakog radnog dana od 14 do 16 časova.

Ovim povodom, Nemanja Nešić, pomoćnik gradonačelnika Užica, podsetio je da je i Užice, posle Beograda i Novog Sada, prošle godine počelo stidljivo sa organizovanjem „Božićnog trga“. Ove godine, ambicije su dosta veće. Na Trgu je postavljeno šest malih drvenih objekata gde se može kupiti i hrana, ručni radovi, slatkiši.

-Ovogodišnji „Božićni trg“ je sadržinski i programski dosta bogatiji i ovo je jedan korak unapred u odnosu na prošlu godinu. Siguran sam da će i naredne zime „Božićni trg“ biti bolji od ovog danas – istakao je Nešić i napomenuo da će manifestacija imati i humanitarni karakter.

1 komentar

  1. Odlična ideja! Lep ambijent.
    Možda još klizalište da se maskira u nosećem delu gde su najlon i daščice, da se nesto izmisli preko radi lepše slike.
    Možda bi klizalište i božićni trg bili još lepši na igralištu i platou pored crkve. Ne znam može li klizalište da se montira tamo, ne moraju uvek sva zbivanja na glavni trg. Samo naglas razmišljam.

Ostavite odgovor