Pocetna Kultura Konkurs Kola srpskih sestara povodom Materica

Konkurs Kola srpskih sestara povodom Materica

1502
0
Podelite

Povodom Materica, Kolo srpskih sestara – Užice organizovalo je sedamnaesti literarni i drugi likovni konkurs na temu „Majka“ namenjen srednjoškolcima. Cilj konkursa je negovanje lepe reči, misli i porodičnih vrednosti na koje nas podsećaju hrišćanski praznici Materice, Detinjci i Oci koji prethode Božiću.
Predlozi Kola za teme radova bili su sledeće izreke i citati:
-Majčina ljubav nikad ne stari, Imala je retku osobinu da ne postoji, osim u slučaju kada je to potrebno (Markes), Majčina ljubav je mir. Ne treba je dostizati, treba je zaslužiti (From).

Radove je pregledao žiri u sastavu: Biljana Valjarević, predsednica žirija, profesorka srpskog jezika i književnosti,
Dušica Vitorović, profesorka srpskog jezika i književnosti i Mirjana Ranković Luković, pesnikinja i novinarka.

Prvo mesto i nagradu “Bojana Krejović” osvoijila je Marijana Nikolić učenica Medicinske škola. Druga nagrada pripala je takodje učeniku Medicinske škole Luka Kosanovića, treća Aleksandru Pavloviću iz Užičke gimnazija. Pohvaljeni su Sara Tanasijević, Ekonomska škola, – Lenka Gardić, Ekonomska škola i Jelena Popović iz Tehničke škole.  Zapažen rad, po oceni žirija imala je Tijana Ilić iz Medicinske škole.

Radove je koji su pristigli na likovni konkurs pregledao je žiri u sastavu: Anđelija Blagojević, predsednica žirija, slikarka, Nada Cvetić, nastavnica likovne kulture u OŠ „Slobodan Sekulić“ i Ivana Filipović, istoričarka umetnosti.

Prva nagrada pripala je Kristini Obrenović iz Umetničke škole, druga Anji Rosić iz Užičke gimnazije, a treća Jelisaveti Petrović učenici Umetničke škole. Pohvaljeni su radovi Borka Tošića iz Tehničke škole, Nine Cvijović iz Umetničke škole i Lazara Simeunovića iz Umetničke škole.

Za najuspešnije učesnike literarnog i likovnog konkursa obezbeđene su knjige i novčane nagrade.

Ostavite odgovor