Pocetna Društvo Novi parking u krugu užičke bolnice

Novi parking u krugu užičke bolnice

1056
0
Podelite

Novih 80 parking mesta na 1800 kvadrata završeno je za oko mesec dana kod transfuziološke laboratorije u krugu Opšte bolnice Užice. Za pacijente i zaposlene time je delimično rešen problem zbog velikog nedostatka parking prostora.

-Grad Užice u saradnji sa firmom Transkop iz Čajetine i JKP Niskoradnjom uradili su parking u vrednosti od oko četiri miliona dinara. Ovi radovi su mnogo značajniji sami po sebi nego po svom finansijskom iznosu- naveo je gradonačelnik Tihomir Petković.

On je najavio da se uskoro završava projektna dokumentacija za izgradnju oko 1300 kvadrtata Urgentnog centra koji će biti rekonstruisan pri glavnom objektu bolnice. Grad Užice finansira završetak tog projekta sa oko 3,2 miliona dinara. Od februara počeće rekonstrukcija tog dela kao prva faze ka potpunoj rekonstrukciji Zdravstvenog centra u Užicu.

Preko Kancelarije za javna ulaganja biće uloženo 20 miliona evra a za projektnu dokumentaciju Grad je već iz budžeta za narednu godinu opredelio polovinu sredstava u iznosu od 50 miliona dinara.

Dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra zahvalio se predstavnicima Grada Užica i firmama koje su izvele radove na parkingu.

-Poslednje četiri godine ovo rukovodstvo grada je ulagalo sredstva u zdravstvo i to u nabavku vozila, opreme, finansiranje kardiohirurga koji ovde već više od dve godine rade operacije i u specijalizacije-rekao je Božović.

Najavljena rekonstrukcija obuhvatiće sve objekte Opšte bolnice i nabavku opreme.

Dodajmo, da po rečima Božovića skener je poravljen i sada radi 24 sata, a  novi će biti nabavljen sa drugom opremom za Urgentnu službu koja će biti u proširenom delu prizemlja glavne zgrade na oko 1300 kvadrata. U užičkoj bolnici radi oko 1500 zaposlenih.

Ostavite odgovor