Pocetna Društvo Javno priznanje za najbolje

Javno priznanje za najbolje

1306
0
Podelite

Tradicionalno Grad Užice na završetku školske godine organizuje prijem za učenike nosioce Vukove diplome, đake generacije i dobitnike nagrada na takmičenjima.

Ove godine ukupno 112 učenika je dobilo Vukovu diplomu i to 80 iz osnovnih i 32 iz srednjih škola.

Kristina Milanović, đak generacije i nosilac Vukove diplome Medicinske škole rekla je da su – sva priznanja važna i podsticaj za dalji rad. Za postizanje uspeha u školi to zahteva puno rada,
teorijskog i praktilnog znanja.-

Tri godine je bila i predsednica Učeničkog parlamenta pa je ponosna i na taj period, a sada planira da upiše Medicinski fakultet pri Vojno- medicinskoj akademiji u Beogradu.

Vuk Šiljković, đak generacije Osnovne škole „Dušan Jerković“ kaže da su diplome sa republičkih takmičenja bile odlučujuće za izbor đaka generacije.

-Velika konkurencija je bila za đaka generacije ali su diplome sa republičkih takmičenja presudile. Za moj uspeh pored rada zaslužni su i iz škole od učiteljice do razrednog starešine.
Planiram da školovanje nastavim u Užičkoj gimnaziji i upišem se u informatičko odeljenje.-

Zamenik gradonačelnika Ivan Stanisavljević uručio je knjige najboljim učenica i poručio im da se posle završetka studija vrate u svoj grad.

-Znam da je ovo stresan period u odabiru budućeg zanimanja koje će trasirati vaš životni put. Ali nadam se da u tome nećete imati problema jer ste najbolji među najboljima-.

U okviru programa u Gradskom kulturnom centru sa muzičkim numerama nastupili su učenici Tehničke škole Užice.